CSM Olimpia Bucureşti, un adversar obişnuit al zimbrilor în faza semifinalelor

0
417

Indiferent de rezultatele ultimei runde din Cupa Regelui, programată pentru finalul săptămînii viitoare, se ştiu deja formaţiile calificate în penultimul act al competiţiei.
Liderul grupei A, Saracens Timişoara RCM, va da piept cu CS Universitatea Cluj, în timp ce campioana României, CSM Ştiinţa Baia Mare, va evolua contra celor de la CSM Olimpia Bucureşti. Meciurile din acest penultim act al competiţiei se vor juca de comun acord pe teren neutru, pe data de 29 august, cheltuielile aferente organizării unui astfel de joc urmînd a fi suportate în mod egal de către ambele echipe. O săptămînă mai târziu, pe data de 5 septembrie, Stadionul Naţional Arcul de Triumf din capitală va găzdui ambele finale, cea mică pentru locurile 3-4, în speţă finala care va stabili campioana primei ediţii a Cupei Regelui (cea mai nouă competiţie internă de rugby), aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României.
Dacă la nivelul acestei competiţii, o confruntare CSM Ştiinţa Baia Mare – CSM Olimpia Bucureşti reprezintă o premieră, la nivelul celorlalte două competiţii interne, SuperLiga de Rugby şi Cupa României, numărul duelurilor este altul. De la înfiinţarea grupării bucureştene în anul 2007 şi pînă în prezent, bucureştenii nu s-au impus niciodată în vreo confruntare cu băieţii noştri, numărul victoriilor zimbrilor ajungînd la 14 din tot atîtea meciuri posibile. În Cupa României, raportul meciurilor directe ajunge la trei, toate adjudecate de CSM Ştiinţa, şi toate rezervate în faza penultimului act al competiţiei, (semifinalele ediţiilor 2010, 2011 şi 2014).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.