Tabăra internaţională pentru tineret ECUMENICA

0
651
Participanţi la Tabăra Ecumenica

În perioada 5-10 august 2015, la parohia şi biserica greco-catolică „Buna Vestire” din oraşul Tîrgu Lăpuş, a avut loc a XVII-a ediţie a Taberei internaţionale pentru tineret „ECUMENICA”. La manifestări au participat 50 de tineri din România, Estonia, Ucraina, Polonia, Spania, sub genericul „Un creştin nu poate fi trist nicioadată”, fiind organizate de către preotul greco-catolic Silviu Hodiş, împreună cu consiliul parohial al bisericii greco-catolice „Buna Vestire”.
Pe parcursul acestor zile, s-au desfăşurat jocuri pe teme, ateliere de lucru, interviuri, exerciţii de informare, confecţionarea de semne de carte şi lumînări. Focul de tabără şi dezvăluirea îngerului păzitor al fiecărui participant au constituit momentul de apogeu din tabără. A avut loc o călătorie în zona Lăpuş, conferinţe la care au participat preotul Gabriel Marincaş şi arhidiaconul Florin Mariusciac, participanţii au vorbit despre relaţia cu Dumnezeu şi prietenia ce ne leagă unii cu alţii, a avut loc un concurs de gătit la ceaun, o întîlnire cu Marius Todea Mihai, vicar general de Cluj.
Studenta Corina Vele ne-a spus: „Am absolvit Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare şi apoi m-am înscris la Universitatea de Relaţii Internaţionale, Facultatea de istorie. Sînt acum prezentă la a patra ediţie a Taberei. Am venit în dublă calitate, de participant şi voluntar, pentru că, în principiu, ştiu cum se derulează activităţile. Pînă acum am realizat o expediţie (călătorie) iniţiatică spre Mănăstirea „Sfînta Ana” de la Rohia, într-un mod original faţă de anii de pînă acum. Traseul a fost schimbat, iar din cauza ploii torenţiale care s-a abătut asupra noastră ne-am adaptat pe parcurs şi ne-am descurcat în situaţii pe care nu le-am mai întîlnit. Apoi, pe străzile din oraşul Tg. Lăpuş, am realizat 40 de intrerviuri, cu oameni de rînd, le-am adrest întrebări de viaţă, despre modul cum trăiesc şi muncesc. Vineri, 7 august, am susţinut jocuri sportive, fotbal, volei, jocuri mecanice, de autocunoaştere. Domnişoara Kati din Iaşi, studentă la Arte Teatrale, ne-a iniţiat în teatru. Am confecţionat semne de carte, lumînări din ceară”.

Fetele de la interviu
Fetele de la interviu

Ioana Zaharie, elevă în clasa IX-a la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Cluj-Napoca, ne-a vorbit: „Am venit în această tabără pentru prima dată. Primele impresii sînt bune, Ecumenica este o tabără la care, de-acum înainte, voi participa an de an”.
Oana Boilă din Cluj-Napoca, elevă la Liceul „Lucian Blaga”: „Sînt pentru a patra oară în această tabără. Tabăra este foarte interesantă”.
Katerina Matei: „Vin din Iaşi, pentru prima dată la „Ecumenica”. Îmi plac mult activităţile diversificate şi pentru că aici se pune mare accent pe lucrul în echipă, cu implicarea colegilor, iar oamenii-s foarte primitori. Masa şi cazarea au fost remarcabile”.
Simina Bîrle: „Am o bunică la Suciu de Jos, locuiesc la Satu Mare, sînt elevă în clasa a VII-a. Vin aici pentru prima dată şi-mi place foarte mult pentru că organizatorii şi voluntarii sînt foarte prietenoşi. Mi-a plăcut excursia iniţiatică cu mersul pe jos”.
„Mă numesc Antonia Ciupe din Cluj-Napoca şi sînt elevă în clasa a X-a la Liceul „Lucian Blaga”. Mă bucur c-am realizat noi prietenii. Am învăţat foarte multe în această tabără şi am practicat mai multe sporturi”.
În 10 august, tinerii participanţi în tabăra „Ecumeniaca” au plecat spre casele lor, încîntaţi de ceea ce au văzut în Ţara Lăpuşului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.