Poliţiştii au confiscat 50 mc de material lemnos

0
531

•  5 amenzi contravenţionale, însumînd 10.000 lei  • lemne fără documente de provenienţă şi transport •

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei din cadrul Poliţiei Oraşului Borşa au acţionat, la sfîrşitul săptămânii trecute, pentru combaterea faptelor de încălcare a legis­laţiei silvice pe raza oraşului Borşa şi a comunei Moisei.
În urma acţiunii întreprinse, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei şi au confiscat 37,11 mc material lemnos de esenţă răşinoasă. Lemnul a fost transportat, ilegal, de un borşean, de 27 de ani, respectiv un tânăr, de 29 de ani, din Moisei, care nu au putut prezenta avizele de însoţire sau alte documente adiacente necesare.
Alţi trei bărbaţi din localităţile Borşa, Sălsig şi Vişeu de Sus au fost sancţionaţi contravenţional la Legea 171/2010 pentru că au transportat, ilegal, aproape 12 mc de material lemnos.
Poliţişti au confiscat întreaga cantitate de material lemnos şi vor continua acţiunile pentru combaterea faptelor ilicite care aduc atingere fondului forestier.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.