Amnistie Fiscală în Baia Mare!

0
658

Contribuabilii, persoane fizice şi juridice, scutiţi de achitarea majorărilor sau a penalităţilor de întârziere la plata taxelor şi impozitelor locale

O decizie care vine în ajutorul a aproximativ 48.000 de persoane fizice şi alte 4.800 de persoane juridice din Baia Mare a fost luată luni, 12 octombrie, de Consiliul Local Baia Mare întrunit în şedinţă de îndată convocată de primarul Cătălin Cherecheş. Persoanele fizice, dar şi cele juridice care au majorări sau penalităţi de întârziere la plata taxelor şi impozitelor locale vor fi scutite de achitarea acestora. Amnistia fiscală va fi în vigoare în perioada 15 octombrie –  30 decembrie 2015 şi de ea vor beneficia contribuabilii persoane fizice şi juridice care îşi achită obligaţiile fiscale restante până la data de 30 decembrie.
Primarul Cătălin Cherecheş arată că acest demers, de scutire de la plata majorărilor sau penalităţilor de întârziere pentru obligaţiile fiscale, se face pentru a veni în ajutorul contribuabililor aflaţi în dificultate.
foto pag 1Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: “Cei care îşi plătesc taxele şi impozitele locale beneficiază de scutirea la plata majorărilor şi penalităţilor de întârziere aferente obligaţiilor bugetare constând în taxe locale. Aşadar, după ce am promovat acest proiect de hotărâre, îi vom înştiinţa pe toţi cetăţenii municipiului Baia Mare aflaţi în această situaţie cu privire la această oportunitate de care sunt convins că se vor folosi pentru a-şi regla situaţia legală şi fiscală în raport cu municipiul Baia Mare. Cred că fiecare dintre cei care întâmpină dificultăţi la plată îşi doreşte să fie bun contribuabil, respectiv bun cetăţean al municipiului Baia Mare”.
Amnistia fiscală locală adoptată luni, 12 octombrie, în şedinţa de îndată a Consiliului Local Baia Mare intră în vigoare din data de 15 octombrie şi este valabilă până în data de 30 decembrie 2015. În total, de această amnistie fiscală vor beneficia 48.000 de persoane fizice şi alte 4.800 de persoane juridice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.