Un debut stagional de excepţie

0
542

Sîmbătă şi duminică, Parcul Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca a găzduit meciurile primului turneu rezervat echi­pe­lor Under 16 ani. Alături de RCM Timişoara şi CS Universitatea Cluj, din Campionatul Regional Transilvania mai fac par­te şi cele două grupări băimărene, CSM Baia Mare, în speţă CSŞ 2 Centrul Naţional de Excelenţă.
Cu un lot schimbat în proporţie de 40 la sută, zimbrişorii conduşi de cuplul Adrian Manolache – Cristian Bălan au avut parte de un debut stagional de excepţie, impunîndu-se în faţa bănăţenilor de la ATS RCMUV Timişoara cu scorul de 15-0. Punctele băieţilor noştri au fost reuşite de uvertura Răzvan Manolache (autor al unui eseu, o transformare plus o lovitură de pedeapsă), închizătorul Fernando Dragomir, punctînd la rîndul său tot printr-un eseu. Dăruirea şi dezinvoltura din jocul zimbrişorilor aveau să le aducă şi un al doilea important succes, un 21-0 (7-0) contra formaţiei gazdă, CS Universitatea Cluj. Punctele acestei frumoase victorii au purtat semnăturile centrului Adrian Lucaci şi Sergiu Pop (ambii cu cîte un eseu), în timp ce mijlocaşul la deschidere Răzvan Manolache a punctat printr-un eseu, plus trei lovituri de penalitate. Acest prim regal rugbystic avea să se încheie cu meciul primelor două clasate, CSM Baia Mare şi CSŞ 2 Centrul Naţional de Excelenţă. La finele unui duel electrizant, cu ocazii de ambele părţi, scorul consemnat pe tabelă a fost unul extrem de rar în rugby 0-0. Cu două victorii şi o remiză, zimbrişorii se află pe poziţia a doua în clasament, fiind devansaţi de CSŞ 2, doar graţie punctelor bonus ofensiv, însă meritoriu este faptul că mînjii lui Manolache au păstrat intactă apărarea, neprimind nici măcar un singur punct.
Până la finalul acestui an calendaristic, Campionatul Regional Transilvania rezervat echipelor Under 16 ani va mai susţine două turnee, primul dintre ele în intervalul 14-15 noiembrie găzduit de Timişoara, respectiv cel de la Baia Mare, organizat de CSŞ 2.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.