Un nou eşec în faţa rusoaicelor

0
494

Feminin. Champions League. Rostov-Don – HCM Baia Mare 27-26 (14-15)
Pentru punct sau puncte au mers băimărencele de la HCM în Rusia, la Rostov-Don, dar vicecampioana României a suferit a treia înfrîngere consecutivă în Grupa A – EHF Champions League. După ce HCM s-a aflat în mai multe rînduri în situaţii de avantaj (ultima dată în minutul 44), cu 27-26 s-a impus campioana Rusiei, cea care rămîne neînvinsă în fruntea clasamentului. Allison Pineau, cu 10 reuşite, a fost principala marcatoare a partidei.
După trei minute este 2-0 pentru rusoaice, primul gol al HCM-ului venind de la Pineau, în minutul 3, în urma transformării unei aruncări de la 7 m. Gazdele mai beneficiază de avantaj de două goluri în acest debut de confruntare în minutul 4 (3-1) şi 7 (4-2). Urmează golurile lui Pineau şi Do Nascimento şi, după opt minute, este egal: 4-4. Două minute mai tîrziu, cele două adversare sînt din nou la egalitate, la 10. Pineau plusează şi este 5-6 în minutul 10. Este prima situaţie de avantaj pentru Baia Mare în Rusia după ce, în meciul tur, handbalistele lui Aurelian Roşca nu reuşiseră niciodată să conducă în faţa puternicei echipe din Rostov-pe-Don. Shymkute readuce echipa gazdă în avantaj: 7-6 în minutul 14. Căpitanul băimărencelor, Ardean Elisei, înclină din nou balanţa în favoarea HCM-ului: 7-8 în minutul 16. Shymkute (din nou din 7 m) egalează, Pineau punctează pentru 8-9 în minutul 18. Urmează, însă, trei goluri consecutive pentru Rostov-Don şi după circa 13 minute rusoaicele refac avantajul de două goluri: 11-9 în minutul 20. Băimărencele aleargă după egalare şi finalul primului act le aparţine: de la 14-12 cu trei minute înainte de pauză se ajunge la 14-15 după golurile lui Jezic, Pineau şi Abbingh.
Bobrovnikova “explodează” în debutul actului secund şi înscrie primele trei goluri ale echipei gazdă, HCM-ul replicînd printr-un singur gol, dat de Pineau – cea mai puternică “armă” din atacul băimărencelor. Scor 17-16 în minutul 36. Abbingh din 7 m şi aceeaşi Pineau readuc vicecampioana României în avantaj pe terenul liderului neînvins al Grupei A: 17-18 în minutul 38. Trei goluri ale gazdelor îl determină pe Aurelian Roşca să solicite timp de odihnă la scorul de 20-18, în minutul 42. Indicaţiile sînt utile şi HCM revine la conducere la scorul de 20-21, în minutul 44, după golurile lui Pineau, Do Nascimento şi Abbingh. Va fi, însă, ultima situaţie de avantaj pentru Baia Mare… Sen dă primul ei gol din această partidă şi este dublată de Managarova: 22-21 în minutul 45. Marin egalează la 22 în minutul următor. Vin patru reuşite consecutive pentru gazde şi rusoaicele se desprind la patru goluri: 26-22 cu cinci minute înainte de final. Jezic punctează pentru 26-23 în acelaşi minut, Sen vine cu replica un minut mai tîrziu, Ardean Elisei strînge din nou scorul (27-24 în minutul 58), Gjeorgjievska apropie HCM-ul la două goluri cu un minut înainte de final, dar ratează mai apoi şansa de a egala. Tabela este închisă de golghetera partidei, Allison Pineau, care transformă o aruncare de la 7 m şi meciul se încheie la scorul de 27-26.
Pe intervenţiile salvatoare ale Paulei Ungureanu în apărare şi pe flerul centrului Allison Pineau (83% procentaj de eficacitate) în atac a fost construit jocul băimărencelor, acestea reuşind să pună probleme robustei campioane a Rusiei la ea acasă pînă în minutul 46. Din păcate, însă, pe final de meci vicecampioanele României nu mai rezistă grupării din Rostov-pe-Don şi se văd nevoite să contabilizeze al treilea eşec consecutiv în Grupa A, HCM-ul rămînînd cu cele două puncte obţinute în prima etapă, la Ljubljana.
• Au arbitrat: Saso Krkacev – Gjoko Kolevski (Macedonia). Delegat EHF: Josip Posavec (Croaţia). • Aruncări de la 7 m: 6-5 (transformate 4-4; au ratat Ilina şi Shymkute, respectiv Abbingh). Minute de eliminare: 4-8. • Rostov-Don: Lunde (8 intervenţii), Sedoykina (4 intervenţii, a apărat un 7 m) – Managarova 6, Borshchenko 5 (1 din 7 m), Bobrovnikova 4, Shymkute 4 (3), Ilina 2, Sen 2, Slivinskaya 1, Davydenko 1, Makeeva 1, Petrova 1, Ardekova, Kiseleva, Punko, Stepanova. Antrenori: Jan Leslie – principal şi Tatjana Bereznjak – secund. • HCM Baia Mare: Ungureanu (17 intervenţii, a apărat 2 de 7 m), Munteanu – Pineau 10 (3), Abbingh 4 (1), Jezic 3, Ardean Elisei 2, Do Nascimento 2, Gjeorgjievska 2, Geiger 1, Marin 1, Nechita 1, Perianu, Szucs, Tănăsie, Oltean, Tătar. Antrenor: Aurelian Roşca. Director tehnic: Ioan Băban.

Rezultatele etapei 4, Grupa A: Rostov-Don – HCM Baia Mare 27-26; Larvik HK – RK Krim Mercator Ljubljana 32-28.
clasament2
Etapa viitoare (sîmbătă, 14 noiembrie): HCM Baia Mare – RK Krim Mercator Ljubljana; Rostov-Don – Larvik HK.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.