Dublu eveniment la Tg. Lăpuş: Comisarul şef Andrei Buda a trecut în rezervă, comisarul Mihai Gherman – noul şef de poliţie

0
2006

Marţi, 12 ianuarie 2016, la sediul Poliţiei din Tg. Lăpuş – a avut loc un dublu eveniment. Mai întîi, comisarul şef (col.) Andrei Buda a trecut în rezervă, într-o binemeritată pensie, după mai bine de 35 de ani de muncă în cadrul Poliţiei Române.
Cine este Andrei Buda? E născut pe plaiurile mioritice ale Ţării Lăpuşului, în satul Ungureni, comuna Cupşeni. Din familie a învăţat de mic copil ce înseamnă dreptatea, bu­­nătatea, credinţa, respectul pentru cei mari, să iubească pămîntul,  bunul simţ şi dăruirea, ca toate la un loc să-i dea nobleţe şi încredere în viitor. La vîrsta fecioriei, orfan de tată, a luat drumul realizării profesionale, de pe care n-avea să se întoarcă decît la începutul lunii ianuarie 2016. Cu rezultate remarcabile intră pe poarta Şcolii Militare pe care a absolvit-o cu brio în anul 1981. Apoi, în perioada anilor 1981-1990 este angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Arad, perioadă în care se căsătoreşte cu Raveca din satul său şi au împreună doi copii. După cîţiva ani vine în Baia Mare, unde reia o nouă muncă în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş. În perioada aceasta, în cadrul acestei instituţii de poliţie lăpuşene a coordonat secţiile de circulaţie, judiciar, a fost ofiţer începător de poliţie pentru zona Lă­puş. Datorită meritelor sale incontestabile,  Andrei Buda devine şeful Poliţiei din Tg. Lăpuş, funcţie pe care a deţinut-o şi onorat-o din anul 2003 pînă marţi, 12 ianuarie 2016, cînd a intrat în pensie. În anul 2007 i se decernează Brevetul „Semnul onorific în Serviciul Patriei”, brevet acordat de către Ministerul de Interne.  Al doilea eveniment s-a petrecut la Poliţia oraşului Tg. Lăpuş: a fost cu respect primit de că­tre poliţiştii lăpuşeni, noul şef de poliţie, comisarul Mihai Gherman, un tînăr de 35 de ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.