Peste 7.000 pachete cu ţigări de contrabandă depistate la frontiera cu Ucraina

0
402

• Sîmbătă, 11 iunie, în jurul orei 23, poliţiştii de frontieră din Poienile de sub Munte au observat mai multe persoane, care transportau de la linia de frontieră către interior, mai multe colete voluminoase. S-a procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, dar bărbaţii nu s-au supus somaţiilor şi s-au dispersat în direcţii diferite.
În urma cercetării zonei, a fost descoperită şi reţinută o persoană implicată în activitatea infracţională, V.B., 15 ani. La scurt timp, poliţiştii de frontieră au mai descoperit o persoană, care se ascundea în vegetaţie, identificată ca fiind S.C., 18 ani, iar lângă aceasta se aflau mai multe colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. În continuarea verificărilor, s-a constatat faptul că, în activitatea infracţională a fost implicat şi numitul P.I., 25 de ani.
Drept urmare, cele trei persoane (împreună cu ţigările) au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 1.319 pachete, de diferite mărci, în valoare de 11.900 lei, care au fost confiscate, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.
• Duminică, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat o persoană, care transporta către interiorul ţării mai multe colete voluminoase. S-a procedat la somarea verbală a bărbatului, moment în care acesta a abandonat coletele încercând să fugă. Imediat a fost reţinut şi identificat ca fiind Nicolae C., 22 de ani, domiciliat pe raza judeţului nostru.
În zonă au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, iar în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 1.426 de pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 12.900 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.
• Şi poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului, au descoperit, pe DJ 185, un autovehicul abandonat, în care au fost observate mai multe colete cu ţigări. Maşina şi coletele au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.410 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 12.700 lei.
Ţigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
• Luni dimineaţa, un echipaj al poliţiei de frontieră din Sighetu Marmaţiei a descoperit, în apropierea frontierei, 4 colete voluminoase, care conţineau cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 27.000 lei, care au fost confiscate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.