Arme deţinute ilegal, ridicate de poliţişti

0
639

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au ridicat două arme neletale, supuse autorizării, deţinute ilegal de un băimărean. Fapta acestuia constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Luni, 13 iunie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au desfăşurat activităţi pentru depistarea persoanelor care nu respectă legislaţia în domeniul armelor. În cadrul verificărilor efectuate, poliţiş­tii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un băimărean, în vârstă de 62 de ani, deţine fără drept două arme.
Din primele verificări efectuate a reieşit că bărbatul a procurat armele în jurul anilor 1994-1995, când acestea nu erau supuse autorizării şi, odată cu modificarea legislaţiei, nu a întreprins demersurile necesare pentru a intra în legalitate. Armele, ambele neletale, de tip sportiv, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de articolul 342, alineatul 2 din Codul Penal, privind deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

Cercetată pentru contrabandă cu ţigări

O tânără, din judeţul Arad, care deţinea în vederea comercializării mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, nu a scăpat de vigilenţa poliţiştilor din Vişeu de Sus. Aceştia au identificat-o şi o cercetează sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
Luni, 13 iunie, poliţiştii din Vişeu de Sus au desfăşurat activităţi pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care deţin, în vederea comercializării, ţigări de provenienţă ucraineană sau netimbrate în România. Astfel, în jurul orei 15.30, poliţiştii au depistat, pe strada 22 Decembrie, o tânără care avea asupra sa un bagaj voluminos. În urma controlului şi verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânăra, de 26 de ani, din localitatea Ineu, judeţul Arad, avea în geantă mai multe pachete cu ţigări, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.
Ţigările, în valoare de 2.400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.