Sindicaliştii din administraţia publică locală se pregătesc de proteste

0
547

Federaţia Sindicatelor PRO ADMINISTRAŢIE din România, în numele membrilor săi – funcţionari publici şi personal contractual din administraţia publică locală şi instituţiile subordonate acesteia – îşi exprimă totalul dezacord faţă de măsurile discriminatorii  reglementate de OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

„Aceste măsuri sunt menite să accentueze discrepanţele dintre instituţiile şi autorităţile publice în ce priveşte salarizarea personalului angajat. Adoptarea actului normativ anterior menţionat a determinat creşterea nemulţumirilor angajaţilor din administraţia publică locală, care au fost profund discriminaţi, fiind excluşi din rândul celor care beneficiază de majorări salariale, deşi fac parte din categoria cea mai slab salarizată dintre bugetari, peste 70% având salariul la nivelul salariului minim garantat în plată. Acordarea unor salarii discreţionare justifică lipsa de interes a Guvernului pentru punerea în aplicare a Legii salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, care ar defavoriza clientela beneficiară a unor salarii preferenţiale. Constatăm cu regret că salarizarea unitară nu este dorită nici de către unii lideri de sindicat, ea nefăcând parte din revendicările susţinute de către aceş­tia. Preferă solicitarea unor creşteri salariale procentuale care sunt în avantajul celor cu salarii mari şi care determină accentuarea discrepanţelor salariale, precum şi creşterea perioadei de implementare a legii, ţinând cont de sursele necesare. Ori, în opinia noastră, numai o salarizare decentă, pe măsura muncii depuse şi a răspunderii asumate, poate duce la o administraţie performantă. Federaţia Sindicatelor PRO Administraţie din România a solicitat Guvernului României, în repetate rânduri, prin adrese şi memorii, punerea în aplicare, în regim de urgenţă, a Legii salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, în care valoarea de referinţă  să fie nivelul salariului minim garantat în plată, alături de alte revendicări justificate, precum: depolitizarea funcţiei publice, dreptul la negocieri, acordarea tichetelor de masă pentru toţi bugetarii. Ca urmare a dezinteresului manifestat de către Guvern, pentru rezolvarea problemei salarizării personalului din administraţia locală, Federaţia Sindicatelor PRO Administraţie din România va declanşa acţiunile de protest”, spune maramureşeanul Liviu Pop, liderul membrilor Federaţiei Sindicatelor PRO ADMINISTRAŢIE din România.
Astfel, în perioada 21-23 iunie 2016, nemulţumiţii vor participa la Consiliul General al Confederaţiei Naţionale Sindicale „CARTEL ALFA”, la care se vor discuta acţiunile de protest ce vor urma, după care sindicaliştii vor face cunoscut calendarul acestor acţiuni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.