ÎNTÂLNIRE de SUFLET la 61 de ANI

0
481

Sub Motoul: Mulţi am fost, puţini am rămas.

În data de 24 iunie ,,de SÂNZIENE’’ a avut loc în Baia Mare la Pensiunea Pintea, întâlnirea de 61 de ANI, a absolvenţilor Şcolii Medii Tehnice de Minereuri din Baia Mare, promoţia 1955, ultima promoţie, întrucât în acest an s-au desfiinţat Şcolile Medii Tehnice, ca urmare a reorganizării întregului sistem de învăţământ din Romania.
La absolvire am fost 4 (patru) clase – secţii paralele, astfel: Geologie, Exploatare, Preparare, Metalurgie. Acest mod de organizare a învăţământului tehnic din Baia Mare a fost gândit şi realizat în concordanţă cu potenţialul geologic, şi cu creşterea şi dezvoltarea producţiei de minereuri neferoase şi auro-argentifere precum şi la prelucrarea metalurgică, până la obţinerea metalului în lingou.
Întâlnirea a fost emoţionantă şi de mare bucurie, din păcate cei care au participat la eveniment au fost 13 din cei 90 care au absolvit şcoala. Au venit colegi din ţară de la Moldova Nouă şi Alba Iulia. Am depănat amintiri plăcute din viaţa de elev, despre distinşii şi iubiţii noştri profesori, din care mai este în viaţă distinsa profesoară OLGA CRIŞAN, care pe 17 iulie 2016 va împlini venerabila vârstă de ,,99 de ANI’’ şi căreia îi dorim din toată inima multă sănătate şi ,,LA MULŢI ANI’’.
Mulţi dintre colegi, după o activitate de câţiva ani de zile în producţie, au plecat la facultate, şi-au completat studiile, iar după absolvire s-au reîntors în producţie devenind buni specialişti şi conducători de unităţi miniere, ing. Ioan Dulfu director al E.M. Ilba, iar între anii 1990 şi 1992 subprefect, ing. Teodor Bene care a lucrat peste un sfert de secol în cercetarea ştiinţifică şi proiectarea minieră; alţi colegi au fost în poliţie, avocaţi, iar regretatul coleg Voicu Glodeanu a fost senator în două legislaţii.
Ne-am despărţit cu regret, dar cu gândul de a ne revedea şi la anul în 2017.

Ing. Teodor BENE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.