Băimărean depistat cu 216 de km/h

0
599

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, pe DN 1C, un băimărean care conducea cu viteza de 216 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere.
În 31 iulie, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat pe principalele artere de circulaţie de pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, la ora 19.00, poliţiştii au depistat pe DN1C, între localităţile Şomcuta Mare şi Satulung, un autoturism condus cu viteză excesivă. Poliţiştii au constatat că la volanul autoturismului se afla un băimărean în vârstă de 31 de ani, care a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea cu viteza de 216 km/h. Băimăreanul a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar ca măsură complementară, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile. Poliţiştii maramureşeni reamintesc că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor grave produse pe drumurile publice.

Abateri în transportul rutier de persoane

Pe tot parcursul săptămânii trecute, poliţiştii maramureşeni au desfăşurat acţiunea Truck & Bus pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri în cadrul Calendarului Operaţiunilor TISPOL. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale UE, conform Planului de Operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Accident mortal în Satu Nou de Jos

În noaptea de 30 spre 31 iulie, poliţiştii au fost sesizaţi că pe DJ 182B, în localitatea Satu Nou de Jos s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane.
Un băimărean în vârstă de 53 de ani, care conducea un autoturism pe raza localităţii Satu Nou de Jos, a surprins şi accidentat un pieton de 75 de ani. Victima se deplasa din sens opus pe aceeaşi parte carosabilă cu autoturismul. Impactul s-a soldat cu decesul pietonului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările în acest caz continuă.
Sfaturi pentru pietoni
Ţinând cont de acest accident de circulaţie, poliţiştii maramureşeni îi sfătuiesc pe pietoni să evite să circule pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști. „Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față. Dacă vă deplasaţi pe timp de noapte, purtaţi elemente reflectorizante, iar pe porţiunile de drum ce nu sunt prevăzute cu acostament, deplasaţi-vă cât mai aproape de marginea drumului”. În plus, oamenii legii recomandă să se respecte întodeauna semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și îi atenţionează pe cetăţeni să nu circule pe drumurile publice dacă au consumat alcool.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.