S-au calificat, dar posibil să se decidă la… masa verde!

0
555

• ACS Fotbal Comuna Recea – Metalurgistul Cugir 9-0 (1-0)

ACS Fotbal Comuna Recea a trecut şi de turul III al Cupei României, după ce echipa antrenată de Romulus Buia şi Ovidiu Mic a învins pe teren propriu pe colega de serie Metalurgistul Cugir.
Scorul de 9-0 nu necesită prea multe comentarii, jucătorii de la Recea avînd în faţă un adversar ce s-a prezentat cu mulţi juniori republicani la acest duel. Dar există posibilitatea ca Recea să nu se califice în faza următoare, fiindcă gazdele au făcut patru schimbări, şi nu trei cum prevede regulamentul. Această gafă a plecat în primul rînd de la brigada de arbitri, ce a comunicat celor două echipe că au voie să facă patru înlocuiri, fiind două echipe din acelaşi eşalon. Înainte să se producă şi a patra schimbare, delegatul echipei din Recea l-a întrebat, din nou, atît pe central, cît şi pe asistentul unu, dacă e regulamentar să fie patru schimbări. Răspunsul a fost acelaşi: DA! Discuţiile pe această temă au continuat şi după ultimul fluier, aceiaşi arbitri susţinînd că regulamentul prevede patru schimbări. Desigur, vina aparţine şi celor de la Recea, care erau obligaţi să parcurgă regulamentul Cupei României, dar, din păcate, au omis acest aspect extrem de important. Centralul le-a precizat celor de la Recea după finalul partidei că în cazul în care se va pune problema ca echipa lor să piardă meciul la masa verde cu 0-3, atunci brigada va lua vina asupra ei. În cazul unui verdict nefavorabil, munca jucătorilor de 90 de minute a fost în zadar, prima promisă va rămîne… promisă, cînd ei şi-au cîştigat calificarea pe teren. Sperăm ca FRF să ţină cont de părerea brigăzii de arbitri şi să păstreze rezultatul înregistrat pe teren. În zilele viitoare sau săptămîna viitoare FRF va da un verdict în acest caz deloc plăcut pentru echipa maramureşeană.
Revenind la meciul propriu-zis, ACS Fotbal Comuna Recea a avut o primă repriză modestă, în care jucătorii nu s-au regăsit, dar în partea secundă fazele s-au succedat doar la poarta oaspeţilor. Gazdele vor deschide scorul abia în minutul 34, Deac trimiţînd cu stîngul de la marginea careului de 16 m, central, fără şanse pentru portarul advers: 1-0. Cu două minute înainte de finalul primei părţi, oaspeţii vor rămîne în inferioritate numerică, Vîjdean fiind eliminat pentru un henţ ca ultim apărător. În repriza secundă jucătorii de la Recea au mai marcat de opt ori. În minutul 57, Şter înscrie cu un şut din întoarcere de la 16 m aproape de vinclu: 2-0. Acelaşi Şter se va afla şi la originea golului trei, marcat peste numai un minut. Acesta execută o lovitură liberă, Lang ia faţa portarului ieşit greşit dintre buturi şi fundaşul gazdă a reluat în poarta goală: 3-0. Chinde, introdus la pauză, centrează în minutul 63 şi Şter şutează din prima, din întoarcere, de la 10 m, la semiînălţime: 4-0. Peste alte trei minute alt gol. Centrare Gherman şi Deac, venit în viteză, reia din vole de la 10 m: 5-0. În minutul 70 un nou gol în poarta oaspeţilor. Centrare Chinde, balonul este deviat de un fundaş şi Deac reia în plasă de pe linia porţii; 6-0. Giurgiu se va afla la originea următoarelor două goluri. Primul, în minutul 83, cînd mijlocaşul va trimite un şut năprasnic de la 20 m direct în vinclul porţii: 7-0. Al doilea, peste numai două minute, cînd în urma unei combinaţii frumoase în marginea careului mare, Giurgiu rămîne singur cu portarul şi înscrie pe lîngă acesta: 8-0. În fine, ultima reuşită a partidei va aparţine, în minutul 90, lui Chinde care a scăpat singur cu portarul şi a şutat la colţul lung: 9-0.
• ACS Fotbal Comuna Recea: Bota (71 Roşiianu) – Paşca (46 Chinde), Lang, Urs, Gherman, Taraszkozi, Cuc (71 Asăujan), Mureşan (77 D. Sabadîş), Şter, Deac. Antrenori: Romulus Buia şi Ovidiu Mic.
• Arbitri: Rareş Moca – Iulian Szekely (Cluj-Napoca), Dănuţ Costea (Satu Mare).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.