Consfătuirea profesorilor de religie

0
447

Vineri, 30 septembrie 2016, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, s-a desfăşurat consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Maramureş.
Din partea Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a luat parte pr. Milan Bălan, consilier eparhial pentru sectorul educaţional, care a prezentat mesajul P.S. Iustin Sigheteanul şi a adus la cunoştinţa celor prezenţi unele probleme de strictă actualitate.
Consfătuirea a fost organizată şi realizată de pr. Florin Hoban, inspector judeţean pentru religie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, care a fost şi moderatorul activităţii.
Disciplina religie are în judeţ 117 norme de titulari şi 46 profesori suplinitori.
Consfătuirea a avut o ordine de zi bogată, cu multe teme: diagnoza procesului educaţional, pe disciplină, pentru acest an şcolar; propuneri de activităţi de monitorizare şi consiliere, cu scopul îmbunătăţirii educaţiei la nivel judeţean şi local; priorităţi ale educaţiei în anul şcolar 2016-2017; cadrul normativ privind organizarea procesului de învăţământ; programe şi proiecte aflate în implementare; identificarea nevoilor de formare a cadrelor didactice; structura portofoliului profesorului de religie: documente normative, documente manageriale.
S-a mai discutat despre structura anului şcolar, despre planul-cadru, programe şcolare, manuale, metodologii, despre activităţi centrate pe educaţia religioasă, formarea de deprinderi.
A fost transmis profesorilor mesajul inspectorului general Ana Moldovan la început de an şcolar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.