Valul de migranţi continuă

0
264

•  61 de cetăţeni străini, depistaţi  la frontiera de sud-vest •

Poliţiştii de frontieră din Moraviţa şi Oraviţa au depistat 54 de cetăţeni, din Irak şi Siria, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. Alţi 7 cetăţeni străini, solicitanţi de azil în România, au fost depistaţi la Sânnicolau Mare, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

• Poliţiştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Comorâşte şi Vrani, 37 de cetăţeni străini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediu, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că, sunt 21 de bărbaţi, 7 femei şi 9 copii, cetăţeni din Irak şi Siria, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 60 ani, iar copiii între 4 şi 10 de ani.
• Poliţiştii de frontieră din Moraviţa au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Jamu Mare, 17 persoane (9 bărbaţi, 4 femei şi 4 minori), originari din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 4 şi 62 de ani.
În ambele cazuri, persoane au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.
• Şi poliţiştii din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat, în apropierea localităţii Beba Veche, 7 persoane, de sex masculin, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că, cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, Irak, Pakistan şi Palestina, cu vârste cuprinse între 17 şi 57 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
Urmare celor constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.