La aniversarea Radio Sighet FM, TV Sighet şi Maramedia.ro

0
1444

La împlinirea a 8 ani de activitate, Trustul de presă Maramedia înfiinţat la Sighetu Marmaţiei a pus de o petrecere aniversară, la Complexul ”Casa Iurca de Călineşti” din Sighet, unde au fost decernate şi trofeele Maramureşeanul anului 2016” şi ”Lămâia anului 2016 – Ediţia a IV-a a campaniei organizate de trustul de presă aniversat.
Vineri seara, alături de echipele tehnice şi redacţionale ale trustului, au fost prezente oficialităţi locale şi judeţene, parlamentari de Maramureş, reprezentanţi ai mai multor instituţii şi societăţi comerciale din Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare, jurnalişti. În deschidere, a vorbit Gheorghe Paul Szaniszlo, directorul general al Trustului aniversat, care a fost întrerupt pentru o oră… de o pană hâdă de curent, ce a afectat mai multe străzi din municipiu! După reluare, oaspeţii au transmis mesaje de felicitare. Vasile Birtoc, şeful Biroului Rutier Sighet, a citit mesajul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, iar purtătorul de cuvânt Radu Vasile Nicolae a transmis mesajul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş. Alocuţiuni au rostit şi Doru Ioan Dăncuş, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, dar şi secretarul de stat Dragoş Titea sau deputatul Adrian Todoran.
Momentul artistic a fost susţinut de Soţii Botiş, Ileana Matus, Măriuca Verdeş ş.a.

Maramureşeanul anului 2016

Oana Dulf, Dana Berci şi Narcisa Chişiu
Oana Dulf, Dana Berci şi Narcisa Chişiu

S-a încheiat Campania „Maramureşeanul anului”, ediţia a patra, realizată de trustul de presă TV Sighet, Sighet FM şi MaraMedia.ro, În competiţie au intrat maramureşenii care s-au remarcat de-a lungul anului precedent prin performanţe în domeniile lor de activitate. Au fost zece persoane nominalizate pe Site-ul de ştiri şi TV Sighet. Timp de trei luni, nominalizaţii au acumulat voturi importante în bătălia pentru trofeu. În clasamentul final, primii trei au fost Cristian Albu, baschetbalist din Sighetu Marmaţiei, Anişoara Gog, membră Rotaract, voluntar cu proiecte derulate pentru comunitate şi Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean.
Câştigătorul a fost de­semnat vineri, în urma voturilor primite din partea publicului şi a unui juriu. Trofeul i-a revenit Anişoarei Mârza-Gog, voluntar Rotaract. Ceilalţi nominalizaţi au fost: scriitorul budeştean Ioan Dunca, bucătarii Adrian Hădean şi Nicolai Tand, arbitrul Cristian Balaj, actriţa Lavinia Pop Coman, directorul societăţii Mecanica SA, Vasile Prodan, primarul Cavnicului Vladimir Petruţ, consilierul băimărean Richard Kovacs.
În această campanie s-a decernat şi trofeul ”Lămâia anului”, trofeu pentru cei care s-au întrecut în gafe şi nerealizări. Dintre cei 5 nominalizaţi, voturile cele mai multe le-a primit Mircea Dolha, fost lider interimar al PNL Maramureş

Zestrea Maramureşului

Măriuca Verdeş
Măriuca Verdeş

La 4 ani de la debutul emisiunii TV, Zestrea Maramureşului, Ediţia aniversară a fost difuzată ieri, la TV Sighet. Realizatoarea Măriuca Verdeş (foto), absolventă de Conservator a reuşit o emisiune faină ce nu trebuie ratată. Emisiunea va fi redifuzată vineri, 12 mai, de la ora 22. Invitatul emisiunii de două ore este directorul general al trustului de presă TV Sighet Gheorghe Paul Szaniszlo. O poveste interesantă despre televiziunea din Sighetu Marmaţiei, o prezentare a activităţii acesteia de-a lungul celor 8 ani de existenţă, dar şi momente artistice puse în scenă de interpreta Măriuca Verdeş, alături de tinerii din Ansamblul „Călineştenii Ţării Maramureşului”, în pitorescul sat primordial de la Muzeul Satului Maramureşean din Sighet.

”Nu am fost siguri de reuşită”- spune directorul general

Ionuţ Şuştic şi Ioniţa Ilieş
Ionuţ Şuştic şi Ioniţa Ilieş

Absolvent de jurnalistică, secţia engleză la Universitatea ”V. Goldiş” din Arad, cu licenţa luată la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Gheorghe Paul Szaniszlo este director general: ”Trustul nostru şi-a început activitatea în 2009, cu Radio Sighet FM, iar după un an am pornit şi cu TV Sighet. După ce am văzut cum reacţionează publicul sighetean la un post de radio local, am realizat că există o anumită empatie în rândul ascultătorilor noştri, care şi-ar dori şi un post de televiziune. La început proiectul nu ni s-a părut realizabil în 2009-2010, dar totuşi am încercat. Nu am fost siguri de reuşită, dar iată că am intrat în anul al nouălea cu trustul şi în anul 8 cu televiziunea. Mai exact, am emis fără întrerupere 8 ani pe Radio FM Sighet şi 7 ani pe TV Sighet şi am împlinit 6 ani cu site-ul de ştiri Maramedia.ro.
Toţi salariaţii de pe partea editorială sunt absolvenţi de jurnalistică. Cei de la tehnică sunt şi ei cu studii în domeniu. Emisia non- stop s-a făcut cu foarte mare efort şi multă dăruire. Am pus înainte dorinţa de a realiza lucruri, de a demonstra că se poate, câştigul financiar fiind mai la urmă (puţină lume ştie că în presa independentă salariile sunt cele mai mici – n.n.). De­seori am strâns din dinţi şi am mers mai departe, chiar dacă nu am avut vreun profit. Emisiunile Tv au reuşit să ajungă într-un stadiu de cristalizare foarte clară, reuşind să facem o simbioză între emisiunile de muzică populară, cele de talk-show şi în special cele de ştiri, urmărite cu viu interes de majoritatea maramureşenilor care ne văd. Cel mult peste 2 ani, vom emite pe întreg cuprinsul judeţului nostru. (prin cablu, pentru că pe Net se prinde pretutindeni – n.n.). Deşi ne numim TV Sighet, noi ne vedem şi în Baia Mare (unde există şi un punct de lucru) şi în alte foarte multe localităţi de dincolo de Gutâi, nu doar în Maramureşul istoric. La aniversarea noastră am invitat reprezentanţi ai comunităţilor locale din Maramureşul istoric dar şi din Baia Mare, am invitat parlamentari şi oameni politici din Maramureş. Suntem ajutaţi şi de colaboratorii Adrian Sabadîş şi Măriuca Verdeş. Mă mândresc cu toţi colegii pe care îi am, în special cu echipa redacţională: Narcisa Maghiari-Chişiu, Dana Berci, Oana Dulf, Ioniţa Ilieş, care este şi redactor şef, Panni Pongratz de la emisiunea în limba maghiară, cu partea tehnică: Ioan Mariş, Radu Ona, Sorin Chiş, Sergiu Şerban, Larisa Grigor.”

Echipa TV Sighet mulţumeşte publicului pentru fidelitate

Zilnic grupajul de ştiri TV Sighet este urmărit de telespectatori din întreg Maramureşul. De un public fidel se bucură şi emisiunile cu caracter informativ ”Maramureşul Azi”, realizată de Gheorghe Paul Szaniszlo, ”Actualitatea Maramedia”, realizată de Oana Dulf, ”Realitatea din teren”, realizată de Ioniţa Ilieş, ”Doctor pentru sănătatea ta”, realizată de Narcisa Chişiu şi emisiunea în limba maghiară, realizată de Panna Pongracz. Nu lipsesc din grila de programe emisiuni de divertisment precum ”Zestrea Maramureşului”, realizator Măriuca Verdeş, sau ”Dedicaţii populare”, realizată de Adrian Sabadîş. Directorul executiv Atilla Kantor stă în spatele emisiunii radiofonice ”Flavour of the ‘90s”, iar tânărul Mihai Petreţchi realizează emisiunea ”Repriza de sport”, pe 89,3 FM. La ceas aniversar, echipa TV Sighet mulţumeşte publicului pentru fidelitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.