Maramureşeni la Alba Iulia. 1 Decembrie 1918

0
294

Proiectul cultural „Maramureşeni la Alba Iulia. 1 Decembrie 1918” va primi finanţare de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin Programul ACCES CENTENAR-sesiunea 2017.
Proiectul a fost depus de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş din Baia Mare, având ca partener Muzeul Maramureşean din Sighetu Marmaţiei. Finanţarea activităţilor din cadrul proiectului cultural este realizată prin programul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, ACCES CENTENAR-sesiunea 2017. Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş din Baia Mare este singura instituţie publică de cultură dintre cele 19 entităţi ale căror proiecte sunt finanţate prin acest program.
Scopul principal al proiectului cultural „Maramureşeni la Alba Iulia. 1 Decembrie 1918” este de a readuce în memoria colectivă – prin cercetarea de teren, comunicarea rezultatelor şi valorificarea expoziţională a rezultatelor cercetării, în preajma Centenarului Marii Uniri – a delegaţilor aleşi de către membrii comunităţilor locale, pentru a-i reprezenta la Alba Iulia şi pentru a hotărî Unirea în numele lor. Perioada de desfăşurare a proiectului cultural este octombrie-noiembrie 2017.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.