Biserica Catolică din România, în drum spre Sinodul dedicat tinerilor

0
177

• Sighetu Marmaţiei – Sesiunea de toamnă a Comisiei pentru Pastoraţia Tineretului •

În centrul atenţiei Comisiei pentru Pastoraţia Tinerilor din cadrul Bisericii Catolice din România s-a aflat, în această sesiune de toamnă, tema Sinodului, „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”, care se va desfăşura la Vatican în luna octombrie a anului 2018.
Comisia CER propune un itinerar, care să înceapă cu „un timp de analiză a pastoraţiei tineretului, urmat de o perioadă care prevede un dialog mai intens cu tinerii, pe baza căruia să se poată contura ulterior o nouă direcţie a activităţii pastorale în favoarea tinerilor”.
S-a vorbit, de asemenea, despre Ziua Mondială a Tineretului din Panama (22-27 ianuarie 2019) şi s-a convenit ca, din România, tinerii să plece organizaţi într-un singur grup naţional, care va fi coordonat de Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului.
De asemenea, responsabilii diecezani şi eparhiali prezenţi au dezbătut tema Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic, ce se va desfăşura la Satu Mare, în perioada 25-29 iulie 2018, cu tema: „Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30).
Întâlnirea Comisiei pentru Pastoraţia Tineretului din cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din România a avut loc în perioada 9 – 11 octombrie 2017, la Centrul de Spiritualitate „Bunavestire” din Sighetu Marmaţiei, gazdă fiind Eparhia Greco-Catolică de Maramureş. La întâlnire au participat responsabilii oficiilor diecezane şi eparhiale pentru tineri. Programul a cuprins şi momente de rugăciune, celebrarea Sfintei Liturghii în capela centrului, momentele de comuniune şi de fraternitate şi vizitele culturale în oraş şi împrejurimi.
Sesiunea de primăvară (2018) a Comisiei va fi găzduită de către Dieceza de Satu Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.