Gabriel Cristian Liahovici, pentru prima oară pe tabloul principal

0
142

La Galaţi se desfăşoară, în perioada 11-17 iunie, turneul internaţional de juniori la tenis de cîmp dotat cu trofeul Viva Club Trophy, turneu de gradul 5, unde este prezent şi băimăreanul Gabriel Cristian Liahovici, sportiv legitimat la Tenis Club Baia Mare.

În vîrstă de 18 ani, Gabriel este pentru prima oară în carieră cînd accede pe tabloul principal al unui turneu la simplu. În calificări, tenismenul antrenat de Marius Babiciu a stat în primul tur, în turul secund a trecut de compatriotul său Filip Ioan Ceară cu scorul de 6-1, 3-6, 6-3, iar în turul III a cedat împotriva finlandezului Peetu Pohjola, scor 1-6, 2-6. Pătruns pe tabloul principal, băimăreanul a dispus în primul tur de japonezul Keiju Miyake, cu scorul de 2-0, finalul pe seturi fiind identic, 6-1, 6-1. În turul doi, Gabriel l-a avut ca adversar pe ucraineanul Dmytro Yeremenko. Primele două seturi s-au încheiat la zero, cel inaugural adjudecat de ucrainean, iar cel secund de băimăreanul nostru. Cel decisiv a avut nevoie de tie-break, însă, din păcate, Liahovici a pierdut cu 7-6 (5). La Viva Club Trophy, Gabriel Liahovici s-a înscris şi în proba de dublu, unde face pereche cu georgianul Tsotne Dzimistarishvili. În primul tur, perechea româno-georgiană a învins cu 6-2, 6-2 cuplul românesc format din Matei Fotea şi Cosmin Marian Lazăr. Cuplul Liahovici/Dzi­mis­tarishvili a evoluat ieri, de la ora 16.00, împotriva cuplului alcătuit din Samuil Konov (Bulgaria) / Joshua Lapadat (Canada).
În clasamentul naţional de tenis, Gabriel Cristian Liahovici se situează pe locul 27 la Under 18, cu 1.399 puncte, iar în ierarhia seniorilor ocupă locul 31, cu un total de 1.451 puncte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.