Modelul internaţional Andrei Caras, actor la Bollywood

0
1179

În doar patru ani de la debutul în modelling, Andrei Caras – absolvent al Centrului Universitar Nord din Baia Mare originar din oraşul Bălţi (Republica Moldova) – se poate lăuda cu o carieră de succes în domeniu. Solicitat îndeosebi în modellingul comercial de pe continentul asiatic, tânărul de 27 de ani a bifat, doar în ultimul an şi jumătate, trei contracte rodnice în ţări precum China şi India. Mai mult, ultima experienţă în sudul Asiei i-a adus o colaborare inedită, Andrei fiind selectat în urma unui casting pentru a juca într-un film la Bollywood, principalul centru al industriei cinematografice indiene. Aventura în industria producătoare de filme s-a dovedit nu doar prielnică pentru tânărul model internaţional, ci şi încurajatoare astfel că, acum, visează la experienţe similare tocmai în capitala cinematografiei mondiale – Hollywood.

Reclamă pentru Acura, divizia de autoturisme de lux a concernului Honda

Începând cu luna februarie a anului trecut şi până în iunie, Andrei Caras – model internaţional la agenţia Dejavu Models Management din Bucureşti – s-a aflat în cea mai populată ţară din lume, Republica Populară Chineză. Potrivit contractului, mai întâi a lucrat în Shanghai, etichetat drept cel mai mare oraş din China. „Pot să spun că a fost o experienţă foarte frumoasă, Shanghai-ul este un oraş absolut superb. Am avut acolo un contract de trei luni care a prevăzut de la prezentări de modă, shooting-uri pentru diferiţi designeri ori companii care fac haine până la reclame pentru anumite produse, cum ar fi maşini. Spre exemplu, am pozat pentru un brand de încălţăminte şi genţi foarte renumit în Asia, numit Charles&Keith. Mai mult, am filmat pentru o reclamă la maşina Acura (divizia de autoturisme de lux a concernului Honda, n.r.) în două oraşe: Shanghai şi Guangzhou. De asemenea, am participat la o prezentare de modă Versace şi am luat parte la o campanie pentru brandul german de genţi Offermann. Printre altele, am avut programate şi shooting-uri pentru reviste de renume, precum Maxim şi Esquire China”, explică Andrei Caras. Pe agenda modelului internaţional a urmat Taiwan-ul. Şi acolo, tânărul a avut prezentări de modă, shooting-uri pentru diferiţi designeri sau companii care fac haine. Totodată, a fost selectat să apară în reclame, mai întâi pentru un cunoscut brand local de şampon, iar apoi pentru producătorul german de automobile Audi. Experienţa în China a fost completată de o nouă şedinţă foto pentru notoriul brand de genţi Offermann, în capitala Taipei.

Patru zile de filmări în Punjab şi Mumbai pentru… patru minute

Experienţa în modellingul comercial asiatic a continuat în India, începând cu luna decembrie a lui 2017 şi până în iunie, anul acesta. Dacă Republica Populară Chineză a fost o ţară în premieră bifată de Andrei în portofoliul său de model, India s-a regăsit, astfel, pentru a patra oară în agenda sa. „Eram în New Delhi (capitala Indiei, n.r.), cu un contract pe trei luni, când am aflat despre un casting pentru un film şi m-am gândit să încerc. Peste două zile, când am fost anunţat că am fost selectat, am fost surprins având în vedere că, la casting, au fost foarte, foarte mulţi băieţi. Aşadar, experienţa în modelling din India a fost completată de această aventură”, povesteşte modelul internaţional rememorând zilele în care a luat parte la filmări: „cel puţin pentru secvenţa mea care, în film, dura patru minute, am filmat… patru zile, de dimineaţa, de la ora şase până seara, la ora opt. Mai întâi, s-au înregistrat imagini într-o cetate din nordul-vestul Indiei, mai exact în statul Punjab. În următoarele două zile, am filmat chiar la Bollywood Film City, în Mumbai, pe malul Mării Arabiei, acolo unde se fac toate filmele indiene”. Pentru cele patru minute de apariţie în film, Andrei a fost nevoit, înainte de toate, să înveţe un scenariu în limba engleză. Totodată, a trebuit să transpună, pe camerele de filmat, emoţia personajului său. „În film, eram un cetăţean englez, turist în India, pe nume William, care s-a hotărât să intre într-o cursă de biciclete alături de doi indieni şi un chinez. Potrivit scenariului, simţeam o discrepanţă între mine şi ceilalţi tineri şi simţeam că trebuie să câştig. În plus, a trebuit să fac şi o „cascadorie”. Fiind prima experienţă de acest fel, a fost greu pentru mine, dar am reuşit să fac totul bine. Am luat atitudinea de care era nevoie şi am transmis, pe camere, emoţia necesară. Tuturor celor care erau acolo, de la producători la cameramani, le-a plăcut de mine. Chiar m-au aplaudat. Aşadar, cred că am făcut o treabă bună şi sunt convins că aş mai putea repeta experienţa. Şi, poate, nu doar la Bollywood, ci şi la… Hollywood (râde, n.r.)”, punctează Andrei.

Şedinţă foto cu un ceas în valoare de 500.000 de dolari

Contractul în India a prevăzut şi o şedinţă foto somptuoasă într-un hotel de şase stele din New Delhi pentru revista Forbes India. „Alături de mai mulţi băieţi, modele internaţionale, am pozat, într-un hotel luxos de şase stele în ţinute de marcă, cum ar fi Armani, Versace sau Dolce&Gabbana.Şi pentru acest shooting am fost selectat în urma unui casting. Cu acest prilej, am cunoscut designeri foarte cunoscuţi din India”, mărturiseşte modelul internaţional. Tot în India, Andrei a experimentat o altă şedinţă foto plină de fast, mai exact pentru brandul elveţian de ceasuri Hublot. Iar produsul pe care l-a purtat pentru shooting a costat nu mai puţin de… jumătate de milion de dolari. „În ziua aceea, am fost mare vedetă (râde, n.r.). În permanenţă era un agent care mă păzea, mă însoţea la masă ori la baie. Era şi firesc, purtam un ceas scump ce trebuia păzit. Aşa am pozat în parcurile unor hoteluri de lux, de cinci sau şase stele, şi într-o maşină Rolls-Royce”, creionează Andrei. Contractul în India s-a finalizat în luna iunie astfel că, de curând, Andrei a revenit acasă şi, pentru că, e foarte legat de oraşul Baia Mare, câteva zile le-a petrecut aici. „De Baia Mare mă leagă totul, aici am petrecut cei mai frumoşi ani, am cei mai buni prieteni. În Baia Mare, mă simt bine, mai relaxat, mă liniştesc, îmi amintesc de locurile frumoase, mai repet experienţe frumoase. E oraşul meu de suflet”, mărturiseşte tânărul. Trebuie să amintim faptul că Andrei Caras a absolvit Facultatea de Resurse Minerale şi Mediu a Centrului Universitar Nord din Baia Mare, după care şi-a finalizat masteratul în capitală, la Facultatea de Geografie a Universităţii din Bucureşti, specializarea Meteorologie şi Hidrologie. „Încă nu am profesat în domeniu, dar sunt fericit că am studii superioare pentru că sunt multe modele care nu au nici măcar liceul. Cu toate acestea, modelling-ul comercial pe care îl practic eu e o meserie pe termen lung, în care pot lucra şi la 50 de ani. Pentru că, în această arie, se cer bărbaţi expresivi, cu riduri, cărunţi, iar beneficiile „apar” odată cu înaintarea în vârstă”, subliniază Andrei.

„ Acum sunt mai încrezător (…) văd lumea altfel, sunt mai fericit”

Originar din oraşul Bălţi, din Republica Moldova, Andrei este implicat de doi ani şi în campaniile unei organizaţii neguvernamentale ce promovează unirea cu România. „Sunt român chiar dacă sunt de dincolo de Prut, la fel ca şi voi, doar că ţara noastră a avut o soartă mai urâtă. Mă simt român. Nu văd nici o diferenţă. Iar în Republica Moldova sunt mulţi tineri care susţin unirea cu România. Noi doar promovăm istoria adevărată, ce înseamnă România”, arată Andrei Caras. În ceea ce priveşte cariera în modelling, pentru perioada imediat următoare, tânărul încă nu este decis ce contracte va accepta. „Sincer, nu sunt sigur ceea ce urmează. Vreau să merg în Coreea de Sud ori China. Am planuri pentru Mexic, Argentina, Africa de Sud, Statele Unite ale Americii. E foarte important, ca model, să te potriveşti pe piaţa respectivelor ţări. Iar contractele vin prin intermediul agenţiei. Eu colaborez deja de patru ani cu Dejavu Models, din Bucureşti, şi ne înţelegem foarte bine. Sunt mândru că sunt modelul lor pentru că, datorită lor, am reuşit să prind contracte bune şi, implicit, să vizitez lumea. Din prima zi, au avut încredere în mine şi au văzut un potenţial în mine ceea ce a contat enorm de mult. Contractele acestea în diferite ţări din lume m-au ajutat să cunosc fel de fel de oameni, să îmi schimb mentalitatea. Înainte, eram mai speriat, mai retras, îmi era frică să risc. Acum sunt mai încrezător, mai optimist, judec lucrurile altfel, văd lumea altfel, sunt mai fericit”, este de părere Andrei adăugând faptul că, printre beneficiile acestei meserii, se află, bineînţeles, şi câştigul material. Pentru un contract de modelling, se pot câştiga sume între 5.000 şi 20.000 de dolari sau euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.