În Baia Mare, incendiu în Piața Izvoare

0
70

Marți dimineața, a izbucnit un incendiu în Piața Izvoare, din Baia Mare, mai precis la o magazie, și s-a extins pe o suprafață de 50 metri pătrați. La fața locului s-au deplasat două autospeciale ale Detașamentului de pompieri Baia Mare și un echipaj SMURD. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale.

Incendii la coșurile de fum

• Militarii din Vișeu de Sus au intervenit, în Leordina, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un coș de fum, unde, din fericire, a ars doar funinginea din coș.
• Pompierii sigheteni au intervenit, în Sârbi, alături de pompierii voluntari din Budești, unde podul unei case a fost cuprins de flăcări. Focul a distrus circa 120 mp de acoperiș din lemn și aproximativ 50 mp de pod din lemn.
Deoarece majoritatea cauzelor probabile de producere a incendiilor, din ultima perioadă, au fost coșurile de fum, pompierii vin în sprijinul comunităților cu câteva măsuri de prevenire referitoare la coșurile de fum:
• coșurile din zidărie vor fi izolate față de elementele combustibile ale planșeelor și acoperișurilor astfel:
– la trecerea prin acoperiș, prin lăsarea unei distanțe de cel puțin 10 cm între fața exterioară a zidăriei coșului și elementele acoperișului, iar golul produs se închide cu un șorț de tablă
– ușițele de vizitare trebuie menținute în stare corespunzătoare de funcționare
• coșurile de fum se prelungesc deasupra acoperișului cu 0,5 – 0,8 m
• coșurile din zidărie vor fi permanent întreținute fără crăpături și curățate. Este interzis a se folosi coșurile din zidărie netencuite
• coșurile de fum din metal (burlane) nu vor fi instalate la o distanță mai mică de 70 cm față de pereții de scândură sau paiantă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.