Balul Inimilor – ediția a V-a • Eveniment caritabil pentru achiziționarea unui autoturism pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș

0
200

Clubul Rotaract Baia Mare TEAM organizează a V-a ediție a evenimentului caritabil Balul Inimilor, cu scopul strângerii de fonduri în vederea achiziționării unui autoturism pentru deplasarea personalului medical de la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș pentru colecta mobilă de sânge.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 februarie 2019, începând cu ora 19, la un local din Baia Mare și este deschis tuturor celor care doresc să se alăture cauzei.
De peste 7 ani, Rotaract TEAM Baia Mare luptă pentru a face donarea de sânge accesibilă și confortabilă. Anul acesta, fondurile strânse vor sprijini creș­terea numărului donatorilor prin creșterea accesibilității procesului de donare. Mai exact, fondurile strânse în urma evenimentului vor fi îndreptate spre achiziționarea unui autoturism care va fi pus la dispoziția personalului medical de la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș.
Participarea la eveniment se face pe bază de donație – 300 lei/pereche sau 200 lei/persoană. Înregistrarea se poate face online, accesând link-ul: https:www.rotaractteam.ro/en/balul-inimilor-2019/ sau contactând clubul Rotaract TEAM Baia Mare.
„Credem că este important ca donatorii să primească respectul și confortul pe care îl merită pentru gestul lor nobil, dar este important și ca acest proces să fie unul accesibil, pentru ca numărul lor să crească. Am ales acest scop pentru ediția a V-a, deoarece am întâlnit mulți donatori care și-au exprimat dorința de a dona, dar care nu aveau posibilitatea de a se deplasa mereu la Centrul de Transfuzie Sanguină, în Baia Mare. Sunt localități în județul nostru care se află la peste 100 km de Baia Mare, iar donatorii fac mai bine de 2 ore pe drum (doar dus), pentru a face o faptă bună. Achiziționarea autoturismului ar rezolva această problemă. Îi invităm cu mare drag alături de noi pe toți cei care își doresc să sprijine și să încurajeze salvarea de vieți prin donarea de sânge. Vor avea parte de o seară de excepție în cadrul Balului Inimilor, eveniment care a fost și continuă să fie un loc unde se întâlnesc oamenii care rezonează cu valori precum altruismul, prietenia și cetățenia activă” – a declarat Brian Cristian, președinte Rotaract Baia Mare TEAM.
Balul Inimilor este un proiect de tradiție pentru Baia Mare, făcând parte din ampla campanie „Donează Sânge, Salvează Vieți” a Clubului Rotaract Baia Mare TEAM. Evenimentul este unul caritabil creat în scopul strângerii de fonduri pentru îmbunătățirea confortului donatorilor și transformarea procesului de donare de sânge într-unul cât mai accesibil.
Cele patru ediții de până acum au reușit să transforme ceea ce se numește „circuitul donatorului” la Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare, prin renovarea unui grup sanitar, renovarea și estetizarea sălilor destinate donatorilor, înlocuirea unor piese de mobilier, achiziționarea unui scaun special pentru afereză și a unui agitator de trombocite și o cameră climatică.
Pentru cei care doresc să se implice și să susțină cauza, dar nu pot fi prezenți la eveniment, pot face donații online, accesând link-ul: https:/oameni.sprijina.ro/cauze/doneaza-sange-salveaza-vieti-1.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.