Operativitate • Identificați și reținuți imediat după comiterea unei tâlhării

0
55

Polițiștii Biroului de Ordine Publică Baia Mare și-au dovedit încă o dată profesionalismul: au intervenit cu promptitudine la o tâlhărie, comisă pe raza municipiului, reușind identificarea și prinderea persoanelor bănuite de comiterea faptei la scurt timp de la sesizare. Doi băimăreni au fost reținuți pentru 24 de ore.

Marți, după-amiază, în jurul orei 16.40, polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112 că, în Parcul Dacia, din Baia Mare, s-a comis o tâlhărie. Polițiștii au intervenit de urgență la fața locului și au identificat un băimărean, care fusese deposedat prin violen­ță de suma de 20 de lei. Primele verificări au relevat că acesta a fost abordat de doi tineri necunoscuți, în timp ce se afla pe o alee din parc. După ce au luat banii, cei doi tineri au fugit spre Piața Revoluției.
În mai puțin de o jumătate de oră, polițiștii de ordine publică au depistat doi băimăreni, de 19 și 20 de ani, bănuiți de comiterea faptei. Aceștia au fost conduși la sediul poliției, iar în urma documentării faptei și extinderii cercetărilor, polițiștii de investigații criminale au stabilit că au comis alte două fapte similare, tot pe raza municipiului.
În baza probatoriului administrat, bănuiții au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează a fi prezentați Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată și continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.

Și-a pierdut libertatea după ce a comis infracțiuni rutiere

Polițiștii din Sarasău au pus, marți, în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii.
Aceștia au depistat un tânăr, de 25 de ani, din comuna Rona de Sus, pe numele căruia instanța a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 2 ani și 4 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.

În Seini – Furt din locuință soluționat de polițiști

Activitățile de cercetare și investigare efectuate de polițiștii din Seini au dus la soluționarea unui furt din locuință, comis la începutul acestei săptămâni.
În fapt, luni, 18 februarie, un bărbat a sesizat poliția că persoane necunoscute au profitat de faptul că a lăsat ușa de acces în locuință neasigurată, au pătruns într-o cameră și au sustras 500 de lei de pe o masă. Investigațiile polițiș­tilor au dus la identificarea a trei tinere, din Seini, bănuite de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsuri legale.

Bunuri lăsate la vedere în autoturism, magnet pentru hoți

Marți, 19 februarie, polițiștii au fost sesizați cu privire la comiterea unui furt din auto.
Primele verificări efectuate de polițiști au relevat că hoții au fost tentați de o borsetă, lăsată la vedere într-un autoturism parcat pe B-dul Unirii, din Baia Mare, și au sustras-o, după ce au spart geamul portierei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat și se continuă cercetările în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.