Bisericile de lemn din Ţara Lăpuşului şi Festivalul Dacilor Liberi – prezentate la ediţia de primăvară a TTR 2019

0
74

Veselie şi bună-dispoziţie şi în a doua zi a Târgului de Turism al României, ediţia de primăvară 2019, acolo unde standul Judeţului Maramureş a fost şi acum la mare căutare. Îmbrăcaţi în frumoasele straie populare, reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş, ai Ansamblului Folcloric Naţional ”Transilvania” dar şi cei ai Centrelor de Informare Turistică şi-au întâmpinat oaspeţii cu bucate alese, dar şi cu informaţii proaspete despre minunile judeţului şi cele mai căutate obiective turistice din zonă.

Un moment inedit a constat în hora pe care au întins-o ansamblurile folclorice reunite din Maramureş şi Bistriţa Năsăud, horă care a cuprins atât reprezentanţii celor două standuri, cât şi vizitatorii aflaţi în trecere prin zonă. Şi ”Nea Marin” a dorit să vadă ce are Maramureşul mai bun şi mai frumos de oferit şi a dat asigurări că, în cel mai scurt timp, va face un popas în judeţul nostru.
În partea a doua a zilei, reprezentantul Biroului de Informare Turistică din cadrul Serviciului Relaţii Publice, Dan Carpov, alături de Florin Pop de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş şi Marius Ardelean de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie au făcut o prezentare a proiectelor de promovare a judeţului, în cadrul conferinţei ”Turismul Responsabil în România”. Reprezentanţii judeţului Maramureş au vorbit celor prezenţi despre proiectul “Biserici de lemn din Ţara Lăpuşului”, ”Tururi virtuale”, ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” şi aplicaţia Visit Maramureş.
Printre participanţi s-au aflat Mihai Ogrinji – România Pitorească, Cosmin Dragomir – GastroArt, Ioana Pătrăşcoiu – My Secret Romania, Cătălin Ţibuleac – Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta, Mátyus Enikö – Transylvania Balneoturism Cluster, Ovidiu Popescu – consilier personal al preşedintelul Consiliul Judeţean Gorj şi secretar general al Asociaţiei de Promovare a Turismului Gorjean „Acasă la Brâncuşi”.
Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi a vorbit despre ”Turismul responsabil în comuna Polovragi”, în timp ce reprezentantul Consiliului Judeţean Maramureş, Dan Carpov a făcut o prezentare virtuală a bisericilor din lemn din Ţara Lăpuşului şi a Festivalului Dacilor Liberi, iar Doina Tătaru, de la Centrul de Economia Industriei şi Serviciilor, Academia Română a abordat tema „Turismul responsabil – o şansă pentru România?”.
Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Amfiteatru în parteneriat cu Romexpo, în cadrul acţiunii având loc şi o degustare de produse tradiţionale şi oferirea de materiale de promovarea judeţului. Ulterior, participanţii au fost invitaţi la standul judeţului Maramureş, pentru a primi informaţii detaliate. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.