Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, atac la medicii care iau șpagă: „Să nu mai dea plicul”

0
142

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, le cere oamenilor să nu se mai ducă cu șpagă la medici, deoarece nivelul salarial a ajuns la un punct destul de ridicat printre doctori: „Nu mă feresc s-o spun! S-a ajuns la salarii la care nici eu nu visez și le cer pacienților să nu mai dea plicul!
Am spus că acest fenomen nu va dispărea, că va trece ceva timp până ne vom putea normaliza pentru că prea ne-a intrat în sânge. Principalul „vinovat” este pacientul. El nu ar trebui să dea, dar el se gândește că dacă nu dă, nu este tratat cum trebuie.

Sorina Pintea: Am trimis Corpul de control al ministerului în spitale

“Sunt lucruri pe care nu le poți proba atunci pe loc pentru a lua măsuri. Până atunci putem doar condamna aceste fapte și să îndemnăm pacientul să nu o mai facă. Ce s-a putut face concret s-a făcut: s-au mărit salariile medicilor pentru ca ei să nu mai fie nevoiți să trăiască din aceste venituri informale. Mai departe este rolul societății să condamne aceste fapte.
Pacienții mi-au scris care sunt sumele pe care le-au dat, date complete. Când am avut acele date complete am trimis corpul de control să verifice și am semnalat comisia de etică. Ministerul Sănătății nu încurajează. Sunt spitale care au început campanii proprii, dar nu este suficient. Fiecare trebuie să conștientizeze. Salariile au fost majorate, asigură un trai decent. Nu am separat sistemul public de privat”, a declarat Sorina Pintea pentru libertatea.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.