Inaugurare „Sala PROSEINI”

0
101

Asociația „PROSEINI”, înființată în anul 2016, este singurul ONG care activează, în acest moment, pe acțiuni de voluntariat în orașul Seini. Scopul ei este promovarea unui model de responsabilitate, implicare și dezvoltare a comunității locale, avînd ca misiune îmbunătățirea calității vieții persoanelor din comunitate și a grupurilor aflate în situații de risc social.

În ultima perioadă se face tot mai simțită activitatea asociației, dovedind utilitatea și importan­ța înființării ei. Au fost organizate excursii pentru seniori, tabere de vară pentru copii provenind din familii dezorganizate, au fost ajutate cu pachete cu alimente, încălțăminte, îmbrăcăminte, igienă corporală, obiecte casnice, mobilier etc. multe persoane și familii aflate în dificultate. Alte acțiuni au urmărit evitarea abandonului școlar, programe de sprijin educațional și social. Asigurarea participării tinerilor la deciziile care îi vizează, inclusiv la elaborarea, promovarea și realizarea politicilor în domeniul tineretului, îndrumarea lor în vederea participării active a acestora la viața economică, educațională și culturală a urbei și stimularea voluntariatului sînt alte obiective aflate în preocuparea ei.
La Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde”, în Corpul B, a fost inaugurată „Sala PROSEINI” dedicată activităților de voluntariat, activităților pedagogice și de sprijin. Dotarea sălii s-a realizat cu sprijinul asociației. Cu această ocazie s-au dăruit mărțișoare copiilor și cadrelor didactice. Evenimentul s-a bucurat de participarea primarului localității, Gabriela Tulbure, susținătoare asiduă a activităților asociației, inspectorul școlar general adj. Mihai Cosmin Pop alături de inspectoarea Carmen Ulici, managerii liceului, Doina Boitor, Dan Costantea și Ioana Kadar, care este președinta asociației, precum și tineri voluntari din Seini.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.