Dispută între autorităţi pe seama Casei Tineretului din Baia Mare

0
72

Casa Tineretului din Baia Mare a devenit “mărul discordiei” între Consiliul Judeţean Maramureş şi Consiliul Local Baia Mare. Aleşii maramureşeni au dorit ca în şedinţa de ieri, 12 martie, a forului administrativ judeţean să aprobe schimbarea denumirii Casei Tineretului pentru a putea accesa un program guvernamental ce viza reabilitarea instituţiei. Numai că şeful administraţiei maramureşene, Gabriel Zetea, a fost nevoit să retragă proiectul de pe ordinea de zi a şedinţei din cauză că schimbarea denumirii a fost respinsă de consilierii locali băimăreni.
“Proiectul de hotărâre presupune schimbarea denumirii Casei Tineretului în Centrul Cultural Maramureş. Este un program de finanţare a obiectivelor culturale aprobat de Guvernul României. Şi avem şansa de a depune proiectul în vederea accesării de fonduri pentru reabilitarea Casei Tineretului. Pentru a schimba denumirea Casei Tineretului, legea ne spune că noi ca instituţie tutelară avem nevoie de acordul Consiliului Local de pe raza unităţii administrativ teritoriale unde se află imobilul. Acolo anumiţi consilieri locali s-au exprimat împotrivă. Ce nu-şi doresc? Reabilitarea unui obiectiv cultural din Maramureş, nu îşi doresc să o facem noi? Doresc să blocheze o investiţie a noastră?”, a declarat preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea.
Şeful administraţiei judeţene spune că va lua legătura cu edilul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, pentru a repune pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de CL proiectul ce aduce în discuţie Casa Tineretului. De cealaltă parte, consilierii liberali spun că orgoliile trebuie lăsate la o parte.
“Aici e chestiune de orgolii. Acest lucru trebuie să îl depăşim prin comunicare şi negociere”, a spus consilierul judeţean Marinel Kovacs. La rândul său, consilierul judeţean Teodor Ardelean a dat ca exemplu un alt obiectiv al Băii Mari, Turnul Ştefan, care în vremea mandatului lui Cris­tian Anghel (2000-2004) a fost cedat către Consiliul Local pentru a deveni un simbol al municipalităţii. În acest context, proiectul privind atribuirea denumirii şi stabilirea destinaţiei pentru un imobil din domeniul public al judeţului Maramureş a fost retras până la următoarea şedinţă de CJ, în speranţa că aleşii băimăreni vor reveni între timp la sentimente mai bune.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.