Primele angajări din 2019

0
37

Ca urmare a aplicării măsurilor de stimulare a ocupării prevăzute de legislaţia în vigoare de către agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene și a municipiului București, în luna ianuarie 2019 au fost ocupate pe piața forței de muncă 18.974 de persoane (aproximativ 36 % din cele 52.500 de persoane care au beneficiat de servicii specializate de ocupare, sau au fost cuprinse în măsuri de stimulare).
Prin acordarea serviciilor de mediere a muncii s-a realizat angajarea a 17.896 de persoane, din care: – 14.593 persoane prin încadrarea pe locuri de muncă vacante pe perioadă nedeterminată; – 3.303 persoane prin încadrarea pe locuri de muncă vacante pe perioadă determinată. Din cele 37.275 de persoane cărora le-au fost oferite servicii de mediere a muncii, 48,01% au fost plasate pe locurile de muncă declarate de angajatori.
Ca urmare a finalizării și absolvirii unor programe de formare profesională s-au încadrat 740 de persoane. 760 şomeri au beneficiat de completarea veniturilor salariale, încadrându-se înainte de expirarea indemnizaţiei pentru şomaj (o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi încadrat).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.