Eşec cu Norvegia în ultimul meci din grupe la CE Under 19

0
44

România și Norvegia au obținut calificarea în grupele principale (locurile 1-8), reușind fiecare câte două victorii în grupa D a Campionatului European de hand­bal tineret (Under 19) care se dispută în aceste zile în Ungaria, la Gyor. Cele două echipe au avut duminică meciul direct, nordicele reușind să se impună cu 30-25 (15-13).
Jocul a fost echilibrat în prima sa parte, cu ambele echipe pe rând la conducere și cu primele cinci goluri pentru noi marcate de fetele venite vara aceasta la Minaur: trei Kerekes și două Popa. Mai apoi, Norvegia preia conducerea jocului, dar nu se poate distanța la mai mult de trei goluri. Suficient însă să aibă jocul sub control: 11-10 (21), 13-12 (26), 15-13 (pauză). După reluare, Norvegia joacă mai bine și mai clar în faza de atac, în timp ce echipa noastră ratează exagerat de mult, inclusiv de la 7 m sau de pe semicerc, din situații de unu la unu. Ne ținem de nordice până la 23-20 (48), apoi Norvegia se distanțează la 28-22 (55) și câștigă partida cu 30-25.
Andreea Popa a marcat 9 goluri în această confruntare, Eva Kerekes a răpus poarta adversară în trei rânduri, iar Diana Şamanţ (CS Marta) a înscris un gol.
• România: Diana Ciucă, Andreea Chetraru – Andreea Popa 9, Eva Kerekes 3, Adina Cace 3, Oana Jipa 3, Patricia Moraru 2, Andra Moroianu 1, Diana Șamanț 1, Ioana Bălăceanu 1, Denisa Valcan 1, Monica Bărăbaș 1, Roberta Stamin, Miruna Pica, Alexandra Vrabie, Sarah Darie. Antrenori: Dragoș Dobrescu, Valeriu Costea și Ildiko Kerekes Barbu.
România va juca în grupa principală II, alături de Norvegia, Ungaria și Spania (sau Muntenegru). Din păcate, echipa noastră va intra fără puncte în această grupă, iar pentru a prinde semifinalele va fi nevoie să câștige ambele jocuri. În caz contrar, va juca pentru locurile 5-8.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.