Măsuri de protecţie socială pentru minorii abuzaţi în Maramureş

0
61

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș vine cu precizări în cazul referitor la cercetările derulate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism în județul Maramureș, acţiune ce vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și lipsire de libertate în mod ilegal a mai multor tineri de naționalitate germană, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.
“La solicitarea Direc­ției de Investigare a In­frac­țiunilor de Criminalitate și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș – au fost instituite măsuri de protecție în regim de urgență pentru patru minori germani, tineri incluși într-un program social finanțat de statul german, într-un proiect derulat în România, intitulat «Projekt Mara­mureș». Cei patru minori beneficiază de serviciile sociale specifice oferite în centrele de primire în regim de urgență, inclusiv de consiliere psihologică din partea spe­cialiștilor. Totodată, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, un reprezentant autorizat al DGASPC Mara­mureș i-a însoțit pe minori la audierile efectuate de organele de cercetare penală”, se menţionează într-un comunicat remis redacţiei Graiul Maramureşului.
În acelaşi document se spune că “până la notificarea DIICOT, DGASPC Maramureș nu a fost sesizată cu privire la existența unor cazuri de abuz asupra minorilor germani incluși în programul social derulat în Mara­mureș. În acest context, pentru cei patru minori rămâne instituită măsura de protecție specială în regim de urgență, până la sosirea în Maramureș a reprezentanților legali din Germania. Menționăm că DGASPC Maramureș a înștiințat Ambasada Republicii Federale Germania din București în legătură cu situația actuală a tinerilor, în cauză fiind vorba despre aplicarea măsurii plasamentului inter­național stabilit în baza Regulamentului (CE) nr. 2201/2003 privind com­petența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești”.
Până la soluționarea demersurilor juridice și preluarea minorilor de către autoritățile competente din Germania, aceș­tia vor beneficia de toate serviciile sociale necesare oferite de DGASPC Ma­ra­mureș, în conformitate cu legislația în vigoare privind măsurile de protecție în regim de urgență.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.