Delegaţie din Maramureş, prezentă la ”Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni” din Străşeni

0
62

O delegaţie a Consiliului Judeţean Maramureş a participat zilele trecute, în Străşeni, la ”Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni” organizat de Fundaţia ”Vatra”. Festivalul reuneşte românii din mai multe colţuri ale ţării, dar în special pe cei din stânga şi din dreapta Prutului.
Judeţul Maramureş a fost prezent cu meşteri populari, cu un stand cu produse tradiţionale, dar a fost reprezentat şi de Ansamblul Folcloric Naţional “Transilvania”. Pe scena festivalului au urcat, din partea judeţului nostru, maestrul Dumitru Dobrican, artiştii Florin Gherman şi Silvia Timiş, Ansamblul Folcloric Naţional ”Transilvania” care a fost acompaniat de orchestra “Lăutarii” condusă de maestrul Nicolae Botgros, iar în final au cântat, în cor, toţi primarii şi aleşii locali şi judeţeni, prezenţi din toate colţurile României şi Republicii Moldova.

“A fost un moment emoţionant şi de suflet şi am simţit că ne-am unit în cuget şi-n simţiri cu toţi românii de oriunde s-ar afla”, a declarat vicepreşedintele CJ Maramureş, Doru Ioan Dăncuş.
Fundaţia culturală ”Vatra” a reunit la Străşeni, într-un program cultural nemaipomenit, artişti de renume din care îi amintim pe Fuego, Irina Loghin, Petrică Mureşan, Marius Ciprian Pop şi orchestra “Lăutarii” dirijată de maestrul Nicolae Botgros. Senzaţia festivalului a fost Corul Bărbătesc din Finteuşul Mare, care a avut mai multe reprezentaţii în cadrul festivalului şi a căror melodie: „Veniţi români din larga zare”, a devenit un fel de imn al evenimentului cultural artistic “Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni.” (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.