Lansare de carte la Clubul “Spinul”

0
59

Evenimentul a avut loc la prima şedinţă a clubului după vacanţa de vară, iar volumul „Epigrame de zi cu zi… La zi” a doamnei Smaranda Iuga, membră şi a Uniunii Epigramiştilor din România, a adus o notă festivă întâlnirii.
Ioan Şiman, preşedinte de onoare, dar şi cel care a înfiinţat Clubul „Spinul” în anul 2002, a felicitat-o pe autoare, care este la al doilea volum de epigrame. Trebuie de menţionat că doamna Smaranda Iuga este şi autoarea unui volum de poezii, iar talentul şi uşurinţa găsirii rimelor şi respectarea prozodiei în scrierea unei epigrame îi este la îndemână, având şi un simţ dezvoltat al umorului. La eveniment au fost prezenţi: Mircea Pop-Buzeşti, preşedinte executiv, Vasile Ţincaş, directorul revistei „Spinul”, Ioan Fîrte Adi, Maria Berciu, Mărioara Pop Miclăuş,Toma Gross Rocneanu, Vasile Mureşan, Nicolae Şerban şi Aurelia Oancă.
Alături de spinişti au fost prezente doamnele Magdalena Gross şi Scînteioara-Magdalena Lupan, admiratoare ale genului epigramatic. După cum spunea şi domnul George Corbu, preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România, suntem unicat în lume la scrierea de epigramă. Menţionăm faptul că în revista „EPIGRAMA” a Uniunii Epigramiştilor, ultimul număr are în paginile ei şi nume din Maramureş: Nistor I. Bud şi Nicolae Şerban, care ridică astfel calitatea clubului, la fel ca şi lansarea de carte a doamnei Smaranda Iuga.
O felicităm pe autoare şi amintim iubitorilor de umor, că ne pot asista oricând la şedinţele bilunare de la Biblioteca Judeţeană ”Petre Dulfu” şi îi mulţumim domnului director al acestui aşezământ de cultură pentru ajutorul acordat în existenţa clubului şi apariţia revistei „Spinul”.
Este de menţionat faptul că toţi membrii clubului din Baia Mare au publicat cel puţin un volum de epigrame, iar următoarea întâlnire va avea loc în data de 30 septembrie 2019, la ora 16. Mulţumim pentru ospitalitate întregului colectiv de la Taberele Şcolare, unde a fost sărbătorit evenimentul lansării de carte a doamnei Smaranda Iuga.
Viorica Găinariu Tazlău

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.