Strategia Energetică a Județului Maramureș 2020-2030

0
44

La Consiliul Județean a avut loc o întâlnire cu tema: mobilizarea autorităților publice în definirea priorităților pe termen lung ale politicilor energetice, demararea procesului de elaborare a Strategiei Energetice a Județului Maramureș 2020-2030, precum și finanțarea planurilor de acțiune privind politica energetică durabilă pentru 9 unități administrativ-teritoriale din județul nostru.
Finanțarea elaborării documentelor se va asigura prin proiectul european C-Track 50, „Plasarea regiunilor pe calea atingerii carbon neutrali­tății până în 2050”, proiect finanțat de UE.
Prin proiect se are în vedere de asemenea sprijinirea autorităților publice locale în promovarea energiei durabile, a mobilității transportului și planificării utilizării terenurilor.
Partenerii proiectului sunt Universitatea Națională Tehnică Atena, Grecia – coordonator proiect, EPTA Consultant, Grecia, Agenția de Mediu Auvergne-Rhone-Alpes, Franța, Secretariatul European ICLEI, Germania, Fundația Asturiana de Energie, Spania, Agenția Regională de Energie și Mediu a regiunii autonome Madeira, Portugalia, Agenția Regională de Energie Sjever, Croația, Voievodatul Wielkopolskie, Polonia, Agenția de Energie, Inginerie și Consultanță LENERG, Ungaria, Agenția de Planificare Regională Riga, Letonia, Agenția de Management Energetic Maramureș, România, Agenția de Energie Obersteiermark, Austria, Federația Europeană a Agențiilor și Regiunilor pentru Energie și Mediu, Belgia.
Beneficiarii acestui proiect transnațional sunt actorii regionali din cele 11 state europene, respectiv agențiile regionale din domeniul energetic, autoritățile locale care primesc asistență tehnică pentru elaborarea planurilor în domeniul energetic, autoritățile naționale care colaborează cu cele regionale și locale din domeniu, instituții financiare și alte companii care pot finanța implementarea de proiecte cu privire la energia durabilă. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.