Într-o săptămână • Frontiera română a fost tranzitată de peste 722.500 de persoane

0
23

– amenzi în sumă de 73.100 lei și bunuri confiscate de peste 3,3 milioane lei –
Săptămâna trecută, prin punctele de trecere a frontierei au efectuat formalitățile aproximativ 722.500 cetățeni români și străini, dintre care 343.000 pe sensul de intrare și 379.500 pe cel de ieșire din țară și aproximativ 207.400 mijloace de transport (98.200 pe sensul de intrare și aproximativ 109.200 pe sensul de ieșire).
În ceea ce privește situația infracțională, în urma misiunilor desfășurate în zona de competență – punctele de trecere și „frontiera verde” – polițiștii de frontieră au constatat 253 de fapte ilegale, din care 135 infracțiuni și 118 contravenții, săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini.
Cele mai multe infracțiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de contrabanda cu bunuri și frauda vamală, de infracțiunile de fals și uz de fals, precum și de natură economico-financiară. În urma sancțiunilor contravenționale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 73.100 lei.
De asemenea, polițiștii de frontieră au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis, provenite din contrabandă ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 3.347.582 lei.
În aceste zile, polițiștii de frontieră au dispus măsura nepermiterii intrării în țară față de 84 de cetățeni străini, deoarece nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege, și nu s-a permis ieșirea a 61 de cetățeni români din diferite motive legale.
20 de cetățeni străini, depistați la frontieră
• Polițiștii de frontieră din Girișu de Criș au depistat 11 cetățeni, din Afganistan, Iran și Somalia, într-un imobil nelocuit, aflat în construcție, la marginea localității.
• O acțiune similară s-a desfășurat și în Nădlac, în urma căreia au fost depistate 9 persoane, din Turcia și Irak, care încercau să treacă ilegal în Ungaria.
Întrucât persoanele nu își justificau prezența în zonele respective, au fost preluate și transportate la sediul instituțiilor, pentru cercetări.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.