În Baia Mare, un tânăr conducea sub influența alcoolului și fără permis

0
58

Luni, în baza probatoriului administrat, polițiștii băimăreni au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de un tânăr din municipiu, care a comis infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.
În fapt, luni noaptea, la ora 00.30, polițiștii Biroului de Ordine Publică din Baia Mare au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism, condus haotic, pe strada 22 Decembrie. La volan a fost identificat un tânăr, de 21 de ani, din municipiu, care emana halenă alcoolică.
Verificările polițiștilor au relevat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurilor legale, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și sub influența alcoolului.
Băimăreanul, față de care s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmează a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Atenție la telefonul mobil!

În ultima perioadă, polițiștii maramureșeni au fost sesizați tot mai des cu privire la comiterea unor furturi de telefoane mobile.
• Luni, 25 noiembrie, un bărbat, din Mireșu Mare, le-a reclamat polițiștilor că a rămas fără telefonul mobil, pe care-l purta în buzunarul de la geacă. • Tot luni, polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați că unei tinere, de 33 de ani, care se deplasa cu un mijloc de transport în comun, i-a fost sustras telefonul mobil pe care-l avea în buzunarul gecii.
În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale.
Pentru a preveni comiterea unor astfel de fapte, polițiștii vă sfătuiesc:
• mențineți-vă atenția sporită și fiți cât mai vigilenți atunci când vă aflați în spații aglomerate!
• în cazul în care vă aflați într-un local public, nu lăsați telefoanele mobile pe masă, dacă vă îndepărtați!
• evitați pe cât posibil, ținerea la vedere a telefoanelor mobile atunci când vă aflați în spații aglomerate, în mijloace de transport în comun etc.
• în cazul în care v-a fost sustras telefonul mobil, contactați în cel mai scurt timp furnizorul dvs. de servicii de telefonie în vederea blocării accesului la cartelă. Reclamați furtul poliției!
• Dacăsunteți martorul comiterii unei astfel de fapte, nu rămâneți indiferenți! Încercați să rețineți cât mai multe semnalmente ale autorilor și sesizați poliția!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.