Elevi consiliaţi profesional de ITM Maramureş

0
15

Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş au derulat, la nivelul judeţului Maramureş, Programul educaţional privind prevenirea în mediul lucrativ şi consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial” – Proiect AVE (“Asta Vreau Eu!”).
În acest an, la realizarea proiectului au participat două unităţi de învăţământ din judeţul Maramureş, respectiv Şcoala Profesională din Dumbrăviţa şi Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” din Fărcaşa, de la fiecare instituţie de învăţământ fiind nominalizate câte două clase de elevi pentru desfăşurarea proiectului. În vederea predării la clase a celor două lecţii au fost în prealabil instruite cadrele didactice.

Instruiri la locul de muncă

De asemenea, elevii au participat la două întreprinderi locale din judeţ, unde au fost efectuate demonstraţii practice referitoare la utilizarea echipamentelor de muncă şi la purtarea echipamentelor individuale de protecţie, au avut loc discuţii interactive între elevi, cadre didactice şi personalul din întreprinderi. De asemenea, elevii au primit o instruire specifică privind riscurile de la locurile de muncă vizitate şi măsurile care trebuie luate pentru a se asigura securitatea şi sănătatea la acele locuri de muncă. „Implementarea proiectului AVE a pornit de la convingerea că nu este prematur să se prezinte elevilor conceptele de bază care, pentru adulţi, sunt reunite sub denumirea generică de securitate şi sănătate în muncă. Dacă elevii parcurg un proces de învăţare timpurie despre securitate şi sănătate în muncă, acestea vor deveni o parte integrantă, firească a modului în care vor reacţiona la contactul cu pericolele, iar această atitudine îi va însoţi pe tot parcursul vieţii profesionale”, a declarat inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş (ITM), Dragoş Năcuţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.