Sălile de evenimente, amendate cu 18.000 lei

0
12

Premergător sărbătorilor de iarnă, specialiștii Serviciului Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș au efectuat mai multe controale la sălile de evenimente.
Cu această ocazie, s-au desfășurat și acțiuni de informare preventivă, pe parcursul cărora pompierii au prezentat angajaților din unitățile controlate diverse măsuri de prevenire a situațiilor de urgență și modul de comportament în eventualitatea producerii acestora.
Specialiștii Inspecției de prevenire au constatat 23 deficiențe, dintre care 4 au fost remediate pe loc.
Printre deficiențele constatate s-au numărat neefectuarea mentenanței periodice pentru instalațiile de limitare și stingere a incendiilor, lipsa documentelor și evidențelor specifice apărării împotriva incendiilor, respectiv neplanificarea și neexecutarea de exerciții și/sau aplicații tactice proprii, privind alarmarea, evacuarea și intervenția în caz de incendiu.
Pompierii au aplicat mai multe sancțiuni, dintre care 12 au fost avertismente și 9 amenzi. Totalul amenzilor contravenționale se ridică la 18.000 lei, iar societățile comerciale care au fost sancționate cu avertisment, pentru diverse nereguli, trebuie să le remedieze în termen de 30 de zile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.