În ianuarie 2020, Ministerul Finanțelor va împrumuta 5 miliarde lei

0
94

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că are în planul pentru ianuarie 2020, împrumuturi de pe piața bancară locală, de 4,4 miliarde lei. Dintre acestea, 300 milioane lei urmează să fie luați cu împrumut printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount și 4,1 miliarde lei prin 7 emisiuni de obligațiuni de stat.
Acestora li se pot adăuga 615 milioane lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.
Ținta de împrumut este cu 930 milioane lei sub cea programată pentru decembrie 2019 și servește refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.
Pe 9 ianuarie, este programată o licitație pentru certificate de trezorerie cu discount, în valoare de 300 milioane lei, cu scadențe pe 11 ianuarie 2021.
MFP a mai programat 7 emisiuni de obligațiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 4,1 miliarde lei, urmate de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni.
Două emisiuni ar trebui să atragă 800 milioane lei, alte două 600 milioane lei, alte două încă o jumătate de miliarde de lei și o emisiune de 300 milioane lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.