Comuna Mireșu Mare beneficiază, în satul aparținător Dăneștii Chioarului, de ape termale și sulfuroase. Din păcate, aceste surse de apă nu au fost exploatate până în prezent, însă situația s-ar putea schimba pe viitor. Asta deoarece atenția administrației locale se îndreaptă și către acest lucru.
Astfel, primăria intenționează să execute studii mai amănunțite pentru a determina cu exactitate cât de bogată este pânza freatică pe aceste terenuri. Asta pentru a putea prezenta potențialilor investitori avantajele înființării unei stațiuni balneare în comună:

„Noi, în zona noastră avem apă termală, inclusiv apă sulfuroasă. De multe ori cetățenii din localitate sapă câțiva metri și deja dau de ape sulfuroase. Am făcut un studiu preliminar, dar nu este de ajuns. Vreau să spun că foarte multă lume ar fi interesată să se trateze aproape de Baia Mare. Sperăm totuși să aprofundăm studiile cu privire la acest aspect și să obținem finanțare nerambursabilă pentru a executa un foraj serios, să facem un puț până la 900 – 1.000 de metri, cât e nevoie, pentru ca cei care vin să facă o asemenea investiție să aibă și garanția că afacerea va fi un succes, adică cel mai important element în afacerea asta – apa termală, nu lipsește. Faptul că avem o suprafață atât de mare de teren și lângă ea o pădure, o rezervație naturală, mie îmi dă garanția că afacerea ar trebui să meargă foarte bine”, a spus Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare. Din Dăneștii Chioarului și până în Baia Mare sunt sub 20 de kilometri, iar drumul este bun, așa că accesul până acolo ar fi facil.