Bilanț 2019

0
263

Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș și-a canalizat resursele, eforturile și acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranța stradală, siguranța rutieră și siguranța transporturilor, prevenirea și combaterea infracționalității organizate și transfrontaliere, destructurarea grupurilor/grupărilor infracționale, asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupției, contrafacerii de mărfuri, a infracțiunilor din domeniul achizițiilor publice, precum și prin protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene, respectiv asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare și informaționale necesare dezvoltării și menținerii capacității operaționale a unității.

Resursele umane:
Anul trecut, inspectoratului i-au fost repartizați 2 absolvenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. Alți 60 de polițiști au venit de la alte unități ale MAI (6 ofițeri și 54 de agenți) și au plecat 16 polițiști, din care 11 ofițeri și 5 agenți.
Una din preocupările constante la nivelul conducerii inspectoratului a constituit-o recrutarea candidaților pentru instituțiile de învățământ ale M.A.I., cunoscându-se în ultimii 10 ani o progresie a numărului de candidați maramureșeni „admiși”.
În anul 2019 au fost organizate, zonal, 52 ședințe de instruire tactică a polițiștilor rutieri, de ordine publică și poliție transporturi, cu instructori din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Distincții, premii, performanțe

Cu prilejul Zilei Poliției Române – 25 martie 2019, agentului principal de poliție PAȘCA GEORGE RĂZVAN, din cadrul Biroului de Ordine Publică, Poliția Municipiului Baia Mare, i s-a conferit distincția onorifică în Poliția Română, respectiv Insigna onorifică „polițist de onoare al anului”.
Unui alt polițist maramureșean i-a fost acordată emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba despre agentul șef MEZINGER EMANUEL, din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă, care, aflat în timpul liber, a intervenit pentru prinderea autorului unei tâlhării comise în Baia Mare.
Agent șef-adjunct IOAN ROHNEAN, șeful Postului de Poliție Comunal Repedea, a primit din partea Direcției Departamentale de Securitate Publică Seine-et-Marne din cadrul Poliției Naționale Franceze, o scrisoare de felicitare pentru activitatea desfășurată, în calitate de specialist suport operativ, în cadrul misiunii din Republica Franceză.
Rezultate excepționale au fost obținute și la competițiile sportive naționale și internaționale organizate pentru polițiști.
Agentul AUGUSTIN LAURA a câștigat medalia de aur la disciplina Jiu-Jitsu Brazilian, la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor din China, ediția 2019, și medaliile de aur la Jiu Jitsu și Judo în cadrul Jocurilor Latino Americane ale Polițiștilor și Pompierilor, desfășurate în Mexico City.
Subinspector COZMA IONELA a participat la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor obținând medalia de argint la disciplina înot.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.