Se menține finanțarea pentru Grupurile de Acțiune Locală

0
29

Aleșii județeni, reuniți în ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea cotizațiilor pentru Asociația Grup de Acțiune Locală Maramureș Vest, Asociația Microregională Mara – Natur, Asociația Grupul de Acțiune Locală Valea Izei – Moisei și Asociația Grupul de Acțiune Locală Mara – Gutâi, pe anul 2020.
Fiecare Grup de Acțiune Locală din județ beneficiază, în anul 2020, de o cotizație în valoare de 50.000 lei din partea CJ Maramureș, suma totală acordată celor patru asociații ridicându-se la 200.000 lei.
Șeful administrației județene a precizat că, strategiile locale de dezvoltare sunt esențiale pentru evoluția favorabilă a comunităților locale și că administrațiile locale și județene ar trebui să sprijine demersurile care urmăresc acest scop.
„Cred că este important să susținem în continuare Grupurile de Acțiune Locală din județul Maramureș și să rămânem un partener de încredere al acestora în orice inițiativă de dezvoltare a comunităților locale” – a declarat Gabriel Zetea.
Consiliul Județean Maramureș a aderat la aceste asociații, în calitate de membru-asociat, în anul 2016, în vederea întăririi capacității de elaborare și implementare a strategiilor locale de dezvoltare, în scopul conservării patrimoniului rural și cultural, al dezvoltării mediului economic, a îmbunătățirii abilităților organizatorice ale comunităților locale, dar și în vederea accesării de fonduri necesare pentru toate acestea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.