Amenzi în sumă de 40.000 lei şi 8 permise reţinute

0
33

Sâmbătă, 22 februarie, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au acţionat cu aparatura radar din dotare pe mai multe artere de circulaţie de pe raza judeţului.
Una dintre acţiuni a fost organizată în colaborare cu polițiști din Târgu Lăpuș, pe DN 18B Berința -Târgu Lăpuș şi DJ 109 F Târgu Lăpuș – Răzoare. Au fost verificate 45 de autoturisme şi au fost aplicate 37 de sancţiuni, aproape toate în cazul şoferilor care au condus cu viteză peste limita legală.
O altă acţiune de amploare a fost desfăşurată pe DJ 108A Buzești – Sălsig – Ulmeni, unde au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale.
Valoarea amenzilor aplicate în cadrul celor două acţiuni a fost de aproximativ 40.000 lei. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.


8 dosare penale pentru infracţiuni rutiere

În weekend, poliţiştii rutieri au fost solicitaţi să intervină la 4 accidente rutiere, provocate de persoane care au condus în stare de ebrietate şi fără a deţine permise de conducere. Alţi 4 şoferi sunt cercetaţi după ce au fost depistaţi conducând cu o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
• În Săliştea de Sus
Duminică, un tânăr, de 24 de ani, din Săliştea de Sus, care nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil din localitate.
În urma accidentului a rezultat rănirea unui tânăr, de 29 de ani, din Săliștea de Sus, pasager în autoturism, care a fost transportat la spital şi a rămas internat.
Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea mostrelor biologice de sânge.
• În Baia Mare
Un alt tânăr, de 32 de ani, din Șomcuta Mare, a condus un autoturism pe B-dul Bucureşti, din Baia Mare, iar la intersecţia cu B-dul Republicii nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de un autoturism condus regulamentar de către o femeie, în vârstă de 45 de ani, şi a intrat în coliziune faţă – spate cu aceasta.
În urma impactului, tânărul de 32 de ani, a coborât de la volan şi a început să devină violent, manifestându-se agresiv faţă de un pasager din autoturismul condus de femeie şi un martor la cele petrecute.
Acesta emana halenă alcoolică, însă a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
• Între Satulung şi Hideaga
Un băimărean, în vârstă de 44 de ani, care a condus un autoturism în­tre localităţile Satulung şi Hideaga, a pierdut controlul direcției de mers și a ajuns în șanțul din dreapta direcției de deplasare.
În urma evenimentului, a rezultat accidentarea uşoară a conducătorului auto, însă acesta a refuzat deplasarea la spital.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-a prelevat o mostră biologică de sânge.
În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
• În Bârsana
Şi poliţiştii din Ocna Şugatag au intervenit în localitatea Bârsana, la un accident rutier soldat cu pagube materiale. Poliţiştii au stabilit că s-a produs un impact între o autoutilitară şi un utilaj agricol, condus de un bărbat, în vârstă de 69 de ani, ce nu deţine permis de conducere.
De asemenea, în urma verificărilor a reieşit faptul că utilajul agricol nu este înmatriculat.
Alţi 4 şoferi au fost depistaţi la testările cu aparatul etilotest, că aveau concentraţii între 0,41 mg/l –0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toţi au fost conduşi la spital pentru recoltarea de probe de sânge.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.