Investigații în dosare de infracțiuni economice

0
30

Săptămâna trecută, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Poliției Române au efectuat 82 de percheziții și au instituit măsuri asigurătorii în valoare de aproape 23 milioane lei.
În perioada 17 – 21 februarie, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR, polițiștii au efectuat 82 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 52 mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.
În cauzele penale instrumentate, față de 159 persoane a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, iar față de 23 au fost dispuse măsuri preventive (7 reținute, 2 arestate preventiv, 3 arestate la domiciliu, iar față de 11 persoane a fost dispus control judiciar).
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asiguratorii de peste 22,8 milioane lei, dintre care peste 1,1 milioane lei în numerar sau în cont bancar, și au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 1,8 milioane lei. Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 762.380 de țigarete.

Criminalitatea economico-financiară

Pentru prevenirea și combaterea criminalității în acest domeniu au fost derulate activități în 964 de dosare penale pe linie de evaziune fiscală, corupție și contrabandă, trafic și comerț ilicit cu produse din tutun și au fost obținute autorizații și puse în executare 25 de percheziții domiciliare, opt percheziții auto și 1 percheziție în sistem informatic.
În ceea ce privește dosarele penale soluționate în domeniul criminalității economice, acestea reprezintă 42,2% din totalul dosarelor instrumentate.
Activitățile polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice în domeniul evaziunii fiscale au avut ca rezultat în anul 2019, recuperarea unor prejudicii de 2.736.730 lei, din care 928.080 lei prin măsuri asiguratorii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.