Bugetul pe 2020, cu 30% mai mic decât anul precedent

1
81

S-a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului Maramureş pe anul 2020 , astfel: Venituri: 499.774,40 mii lei şi Cheltuieli: 596.895,19 mii lei, cu un deficit de 97.120,79 mii lei. Deficitul în această sumă se acoperă din excedentul anilor anteriori.
Veniturile bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului sunt: 2.397,00 mii lei venituri proprii formate din impozite, taxe, contribuţii, vărsăminte şi alte venituri; 55.085,00 mii lei cote defalcate din impozitul pe venit; 8.263,00 mii lei sume allocate de AJFP din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetului propriu. Apoi, sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat: 44.959,00 mii lei sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea chetuielilor descentralizate la nivelul judeţului; 10.000,00 mii lei sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile judeţene.
La punctul aprobarea bugetului judeţului Maramureş pentru anul 2020, deputatul Vlad Duruş a avut o intervenţie, în care a subliniat faptul că, în interpelările sale, a solicitat Guvernului României să aloce fonduri pentru Maramureş.
S-a aprobat de asemenea bugetul de venituri şi cheltuieli la Aeroportul Internaţional Maramureş pe 2020, dar şi cotizaţiile ce se plătesc de către CJ Maramureş pentru diferite structuri asociative.
S-a decis participarea Judeţului Maramureş la realizarea proiectului cultural “Festivalul de Teatru Contemporan pentru Tineret-ACTING”. Apoi, alte puncte pe ordinea de zi au vizat aprobarea deocumentaţiei tehnico-economice pentru obiectivele “Amplasare locuinţe protejate cu regim de înălţime parter”, “Reabilitare clădiri centru de zi”, “Extinderea pavilionului de bărbaţi al secţiei psihiatrie şi amenajarea unui salon destinat izolării pacienţilor cu potenţial agresiv”.
În cadrul şedinţei s-a aprobat modificarea indicatorilor tehnico-economici, devizul general actualizat după încheierea contractului de achiziţie şi întocmirea proiectului tehnic, în ceea ce priveşte obiectivul de investiţie “Reabilitare DJ 187 Leordina (DN18) – Ruscova-Repedea- Poienile de sub Munte”.
Autoritatea deliberativă a CJ Maramureş a stabilit înfiinţarea complexului de servicii pentru victimele violenţei domestice, în cadrul proiectului “VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă”, precum şi costurile pentru serviciile sociale destinate protecţiei şi promovării drepturilor copilului şi ale persoanelor adulte cu dizabilităţi pentru anul 2020.
La Şedinţa ordinară a CJ Maramureş, aferentă lunii februarie de vineri, au participat, alături de preşedintele Gabriel Ze­tea, vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş, secretarul judeţului, Aurica Todoran. Pe ordinea de zi s-au aflat 25 de proiecte de hotărâre şi 3 puncte suplimentare care, timp de peste trei ore, au fost supuse dezbaterii şi votului forului decizional.

1 COMENTARIU

  1. Bugetul pe 2020, cu 30% mai mic decât anul precedent – foarte bine. De aceea am votat peneleprele ca să avem buget mai mic, să nu poate fura pesedeii. Nu e nici un bai dacă fură penelomuiștii, (dacă mai rămâne din ce pot fura), asta nu ma deranjează. În sfârșit Dragnea e la pușcărie și eu mă simt bine, sunt satisfăcut. Stau in intuneric (în cap) cu buda în curte că sunt un votant penelomuist.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.