În Sighetu Marmației • Nou laborator pentru testarea coronavirusului COVID-19

0
104

Ședința de îndată a Consiliului Județean Maramureș s-a desfășurat în premieră joi, 2 aprilie, prin intermediul unei platforme online. În sala de ședințe „Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ s-a aflat doar președintele CJ, Gabriel Zetea și secretarul Județului Maramureș, Aurica Todoran, în timp ce vicepreședinții Ioan-Doru Dăncuș și George Moldovan s-au aflat în cabinetele lor, iar consilierii județeni s-au logat din incinta primăriilor de domiciliu.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a anunțat o nouă veste pentru maramureșeni, respectiv construirea, în viitorul apropiat, celui de-al treilea laborator de testare a coronavirusului COVID-19, în Sighetu Marmației.
Acesta va funcționa pe lângă aparatul de testare rapidă PCR care va fi achiziționat în Vișeu de Sus și pe lângă cel care a ajuns deja la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.
În cadrul ședinței, președintele Gabriel Zetea a vorbit și despre achiziția de materiale sanitare și medicale la spitalele din subordinea instituției județene și stocurile existente pentru aproximativ o lună de zile.
„Pe lângă cele două locații de testare, am început discuțiile pentru construirea celui de-al treilea laborator, în municipiul Sighetu Marmației. Primarul orașului, Horia Scubli, a confirmat existența necesarului de spațiu în cadrul spitalului pentru construcția acestui laborator, dar și a laboranților și biologilor necesari pentru a-l operaționaliza. Există toată susținerea din partea CJ pentru acest demers și sunt absolut de acord ca, efortului național de testare făcut de către autorități, să li se alăture și administrațiile locale. Se așteaptă confirmările din partea Direcției de Sănătate Publică, iar noi sperăm să avem și al treilea centru de testare în județ. Municipiul Sighetu Marmației beneficiază de întreg sprijinul meu și asigur cetățenii și administrația locală că, la proxima ședință a CJ Maramureș, vom vota alocarea sumei necesare pentru dotarea Sighetului Marmației cu un aparat de testare Real Time PCR. Cu cât vom testa mai multe persoane, cu atât mai mult vom putea să protejăm toți cetățenii județului” – a arătat Gabriel Zetea, care a îndemnat administrația Sighetu Marmației să înceapă pregătirea spațiului și căutarea de furnizori pentru aparatura necesară.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.