1.655 de sancțiuni contravenționale și bunuri confiscate

0
24

Săptămâna trecută, polițiștii maramureșeni au organizat 52 de acțiuni pentru verificarea respectării legislației în vigoare în mai multe domenii.
S-a intervenit la 278 evenimente, cele mai multe sesizate prin SNUAU 112, s-au aplicat 1.655 sancțiuni contravenționale și au fost confiscate bunuri în valoare de 40.000 lei .
De asemenea, au fost constatate 26 infracțiuni rutiere, 3 de contrabandă și 3 infracțiuni silvice, fiind confiscate 1.120 pachete cu țigări de contrabandă și peste 60 mc material lemnos.
În toate cazurile în care au fost constatate infracțiuni, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând a fi dispuse măsuri legale.
Au fost reținute 36 permise de conducere și tot atâtea certificate de înmatriculare.
4 persoane declarate dispărute au fost depistate, fiindu-le clarificată situația.

TEBA – mereu la datorie!

Câinele polițist Teba face tot posibilul ca fiecare misiune la care participă să fie încheiată cu succes.
Cea mai recentă acțiune a avut loc pe raza localității Sălsig, unde o femeie a apelat 112 precizând că persoane necunoscute au reușit să pătrundă într-o anexă a gospodăriei și să-i sustragă o drujbă.
Prejudiciul a fost de aproximativ 1.000 lei, însă Teba nu ia niciodată în calcul valoarea lucrurilor sustrase, ci urmele infractorului.
Odată ajunsă la fața locului, Teba a luat urma și a pornit la drum. Împreună cu conductorul său, agent șef adjunct Bandi Zoltan, au ajuns, pe rând, la două locații, unde, la una dintre ele, în podul unei case nelocuite, se afla bunul sustras. Totul s-a întâmplat în aproximativ 15 minute.
Ulterior, polițiștii au stabilit că bănuiți de comiterea furtului sunt doi tineri, de 15 și 18 ani, din aceeași localitate. Sunt cercetați pentru fapta lor.

Identificat și reținut pentru distrugere

Marți, polițiștii din Tăuții Măgherăuș au dispus reținerea pe o perioadă de 24 ore a unui tânăr, de 21 de ani, din Nistru, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.
În urma activităților desfășurate de polițiști, s-a stabilit că tânărul este bănuit de comiterea unei infracțiuni de distrugere prin incendiere a unor anexe din Nistru. Prejudiciul reclamat de părțile vătămate este de aproximativ 182.000 lei.
Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.