În Baia Mare – ajutor pentru sărmani

0
37

– 400 pachete de ajutor au fost distribuite joi, 30 aprilie –

Patru ONG-uri din Baia Mare – Fundația de Voluntari Somaschi, Asociația Umanitară „Sf. Ursula”, Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare și Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare – și-au unit forțele pentru a oferi un ajutor necesar beneficiarilor lor care trăiesc în condiții grele.
Cei patru parteneri au solicitat sprijinul Direcției de Asistență Socială Baia Mare în derularea acțiunii, sprijin pe care l-au și obținut.
ONG-urile implicate în acțiune au beneficiari copii și familii pentru care de la instalarea stării de urgență, în vederea limitării răspândirii pandemiei, ei nu au mai avut posibilitatea să ofere servicii sociale. Pe lângă activitățile educative, o parte din aceste ONG-uri asigură și hrană pentru preșcolarii și școlarii care frecventează centrele lor, ceea ce nu se mai întâmplă de o lună și jumătate. Organizațiile au căutat soluții pentru a fi alături de beneficiarii lor și în această perioadă dificilă.
Conținutul acestor pachete a fost stabilit pe baza stocurilor disponibile ale fiecărui participant în acțiune. Astfel, s-au conturat pachete chiar consistente incluzând: cartofi, mazăre, ulei, făină, zahăr, orez, paste, pate, margarină, săpun.
Pachetele au fost înmânate persoanelor și familiilor nevoiașe. Acțiunea a fost o premieră reuşită, în ceea ce privește colaborarea dintre cele patru ONG-uri și Direcția de Asistență Socială Baia Mare, un bun început pentru noi acțiuni care vor contribui la ajutorarea băimărenilor aflați în nevoie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.