Play-Off în Liga a II-a

0
38

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, la Digi Sport, că în Liga a II-a pentru echipele de pe pozițiile 7-18 competiția s-a încheiat, iar primele șase clasate vor disputa un play-off de promovare. Această propunere urmează să fie analizată de Comitetul de Urgență al FRF și apoi de Comitetul Executiv. „Apoi putem vorbi de o decizie finală”, a afirmat Burleanu.
Punctele primelor șase clasate vor fi înjumătățite.
„Avem o concluzie în urma a trei videoconferințe cu reprezentanții Ligii a II-a. Astăzi (n.r. – miercuri) s-au prezentat trei scenarii și al treilea a obținut cele mai multe voturi – 15. Reluarea sezonului se va face în 4 iulie, cele șase echipe care și-au depus dosarul pentru Liga I, care și sunt pe primele șase poziții, vor disputa un play-off în cinci meciuri. Se aplică înjumătățirea de puncte, iar pentru echipele de pe locurile 7-18 competiția se încheie, nu retrogradează nicio echipă. De la liga a doua se promovează cu aceste meciuri de baraj. Sezonul următor vom avea maximum 23 de echipe în Liga a II-a. Nu am încheiat procesul de licențiere astfel încât să știm cu precizie. Sunt două scenarii pe care le analizăm. Vom avea varianta unei singure serii sau două serii, una de 11 echipe și alta de 12 echipe. În momentul de față cu această propunere vom merge în Comitetul de Urgență și apoi în Comitetul Executiv. Apoi putem vorbi de o decizie finală. Prima etapă la nivelul ligii secunde va fi în 4 iulie”, a spus Burleanu.
Răzvan Burleanu a explicat și în ce constau primele două scenarii discutate: „Primul scenariu, care părea cel mai simplu, toate cele 14 etape trebuiau să-și găsească loc în calendarul competițional. Competiția ar fi început pe 13 iunie și s-ar fi încheiat în august. Al doilea scenariu – cele 18 echipe să fie împărțite în trei minigrupe. Primele șase urmau să intre practic în acest play-off. Echipele de pe 7-18 urmau să fie împărțite în două grupe, alese alternativ, și să dispute play-out-ul pentru retrogradare”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.