Relaxări din 1 iunie

0
77

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea se numără deschiderea teraselor, a plajelor, dar și deplasările în afara localităților fără declarație pe proprie răspundere.
„Nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Începând din 1 iunie vor redeveni posibile. Astfel, se redeschid terasele. E clar că e nevoie de unele măsuri foarte speciale și ele vor fi comunicate – mesele vor fi la 2 metri, vor putea să stea maximum 4 persoane la o masă și lucrurile vor fi sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă” – a declarat Klaus Iohannis.
El a mai spus că tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximum 500 de spectatori, cu distanțare, control foarte strict la intrare și respectarea tuturor normelor de igienă.
În ce privește deplasările în afara localită­ții, acestea vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim din localitate.
De asemenea, se vor relua competițiile sportive, doar pentru sporturile care se practică afară, mai puțin sporturile de contact. Competițiile se vor desfășura fără spectatori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.