Intervenții ale salvamontiștilor maramureșeni

0
27

Salvatorii montani și voluntarii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont, au fost solicitați, joi, 28 mai, pentru a veni în ajutorul a două persoane accidentate, aflate în zone greu accesibile.
• Primul apel anunța că o persoană a suferit un accident, răsturnându-se cu un vehicul de teren de tipul ATV, în zona Strâmtura, spre Vârful Cireșul, în preajma releului. Echipa de salvamontiști a ajuns la persoana accidentată, constatând că aceasta suferă de traumatisme multiple la nivelul toracelui și umărului. Având în vedere accesul extrem de dificil în zonă, s-a solicitat intervenția elicopterului SMURD, fiind utilizat troliul pentru evacuarea persoanei.
• La scurt timp, salvamontiștii au fost solicitați în zona Ulmoasa-Băița, unde un bărbat aflat la cules de ciuperci a alunecat, suferind un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind în imposibilitate de a se deplasa. Echipajul Salvamont a ajuns de urgență la persoana accidentată și i-a acordat primul ajutor, după care cu ajutorul unei tărgi a transportat persoana până la ambulanță.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.